Resor till Pineto

Är med sin fina sandstrand det perfekta stället för barnfamiljer. Staden ligger på den Adiaterhavskusten nära regionshuvudstaden Pescara. Det är smidigt att ta sig hit både med offentlig transport (det finns nämligen tågstation i staden) som med bil (motorvägen passerar på sluttningarna bakom staden).

Trots att Pineto är en förhållandevis ung stad och präglas av turismen har den ändå sin charm. Det finns nämligen en del byggnader och villor från belle epoque perioden vilket har satt sin prägel på stadens utseende, trots de många hus av nyare karaktär. Järnvägen kör mellan staden och det täta barrskogsbältet som leder till stranden. Det finns flera underjordiska passager under järnvägen så man enkelt kommer till stranden från stadens alla sidor. Den täta barrskogen är välskött och inbjudande - här kan man hålla sin "siesta" i skuggan under dagens varmaste timmar. Om kvällen är promenaden längs skogen välbelyst och här finner man både dem som går en promenad med hunden samt de som springer en tur i det gröna.

Hit kommer många italienska turister under sommarmånaderna då staden och området lever upp med marknad om kvällen och nöjen för barnen, bl.a. i form av ett litet tivoli. Pineto har en lång fin sandstrand där man kan välja att betala för solstolar eller nyttja den fria stranden.

Känner man för att åka på någon utflykt så kan man besöka den lilla staden Mutigniano med de trevliga väggmålingarna eller den lite större staden Atri. De ligger båda svalt uppe i höjderna bakom Pineto. Väljer man att semestra här i exempelvis oktober månad så finns möjligheten att dessutom besöka Abruzzos högsta berg Gran Sasso och åka skidor för att sedan bada i havet om eftermiddagen. Ankommer man med tåget finns det inte många möjligheter för utflykter förutom de andra städerna längs kusten, bl.a. Pescara och Ortona.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pineto