Resor till Pescocostanzo

Pescocostanzo är med sina fina exempel på barock och renessans upptagen på listan över Italiens vackraste medeltida byar. Byn är i det hela taget väldigt medveten om sin estetiska framtoning och är framstående till att hålla de gamla traditionerna vid liv med bl.a. religiösa byfester och tilldragaelser som har som föremål att vidareföra de lokala hantverkstraditionerna. Vi är i Abruzzos höglandskap 1.400 m.ö.h. i Majella Nationalpark.

Byn med det välklingande namnet Pescocostanzo har massor av charm, självförtroende och en god historia att berätta. Vi är i Abruzzos höglandskap 1.400 m.ö.h. i en miljö som är präglad av den gamla fåraherdekulturen och Majella Nationalpark ligger i nära intill och lockar med grottor och storslagen natur.

I bybilden är de arkitektoniska riktningarna barock och renessans väldigt framhärskande - därför förstår man att byn är upptagen på listan över Italiens vackraste medeltida byar. Byn är i det hela taget väldigt medveten om sin estetiska framtoning och är framstående till att hålla de gamla traditionerna vid liv med bl.a. byfester och andra tilldragelser som har som föremål att vidareföra de lokala hantverkstraditionerna.

Byfester:
- Ta t.ex.del i Festa della Madonna del Colle i slutet av maj med högmässa, procession på gatorna och fyrverkeri.

- Pescocostanzo har också väldigt viktiga hantverkstraditioner inom bland annat smide och knipling av hög kvalitet. Sista lördagen i augusti hålls La Festa degli antichi mestieri, som är en festival för hantverkstraditioner. Då sjuder gatorna av liv, bodar, verkstäder och parader.Byn med de 800 invånarna är väldigt besökt under sommarhalvåret av romare, napoletanare och abruzzeser och de kommer antingen för att vandra i bergen och på högslätten eller njuta av den goda stämningen och charmen i Pescocostanzo. Byn har både handelsliv, konstgallerier, juvelaffärer och ca. 20 restauranger.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pescocostanzo