Resor till Pescara

Boka en resa till Pescara med flyg, hyrbil och semesterbostad

Pescara är en trevlig liten storstad med härliga stränder, bra förbindelser till omvärlden och ett härligt problem. Hos Escapeaway kan du hitta resor till Pescara i en paketlösning, som inkluderar flygbiljett, hyrbil på flygplatsen och utvalda semesterbostäder i området. Sök och boka de bästa bostäderna nu!

Staden är huvudstad i provinsen Pescara och med sina drygt 120.000 invånare regionen Abruzzos största stad. Den ligger ut till Adriatiska havet där floden Aterno-Pescara mynnar ut.

Man har byggt en modern gångbro över kanalen så att stadens flera kilometer av torg, promenadstråk och cykelstiga längs med havet nu är förbundet. Längs med löper den breda sandstranden med nästan hela 20 kilometers strandpromenad längs stadens centrum. Stranden präglas av solstolar och parasoller, lekplatser, restauranger, barer och nattklubbar. Med andra ord, om sommaren är det fest från morgon till sen natt. I stadens södra del finner man mer lugn och ro, här radar stora villor upp sig och stämningen är mer dämpad. Det är även här man finner stadens fotbollsstadion.

Staden framstår som en pulserande storstad och bjuder på ett levande centrum, inte minst tack vare dess position som universitetsstad. Pescara är även en fin utgångspunkt för utflykter till den vackra landsbygden och utmed kusten.

Stadens historiska centrum är mycket litet då det mesta blev ödelagt under Andra Världskriget. Det som finns kvar pulserar dock av liv och rörelse då de flesta hus i gamla centrum är inrett som pubar och barer.

Mer information till din resa till Pescara

Pescara ligger vid utmynningen av floden Aterno-Pescara vid Adriatiska havet i regionen Abruzzo i centrala/östra Italien. Med sina drygt 120.000 invånare, är det den största staden i regionen Abruzzo, och också huvustad för provinsen Pescara.

Staden är känd för sina fina stränder och sitt universitet, som skaper ett livligt och färgrikt centrum. Stadens centrum är förhållandevis litet, då det mesta ödelades under andra världskriget, men i gengäld är det massor av liv i den del som finns kvar, mycket för att här finns många pubar och barer i denna gamla delen av staden.

Pescara bjuder också på en nästan 20 kilometer lång strandpromenad längs staden och dess förorter, som är utrustad med restauranger, barer, diskotek, privata stränder, lekplatser och aktivitetsområden. De många kilometerna trottoarer och cykelstigar längs havet är sammankopplade i en nästan rak linje, eftersom de är byggda med en modern gångbro över kanalen.

Bland stadens största sevärdheter finns katedralen på Via D'Annunzio, som byggdes på 1930-talet i romansk stil, ovanpå en förfallen medeltida kyrka. Katedralen är tillägad stadens helgon, St. Cetteus, och kom till bland annat med hjälp av donationer från stdens berömda diktare, Gabriele D'Annunzio, som donerade till projektet i ren nostalgi över att vara döpt i den medeltida kyrkan som utgjorde katedralens föregångare.

En annan av staden stora sevärdheter är den tidigare nämnda gångbron Ponte del Mare, eller på svenska "havs-bron", som förbinder den södra delen av stadens kust med den norra. Bron är hela 466 meter lång, och därmed den längsta gång- och cykelbron inte bara i Italien, men i hela Europa.

Varje år i juli, är staden värd för en internationell jazz-festival, Pescara Jazz, som var den första sommarfestivalen i Italien, helt dedikerad till jazz. Sedan 1969, har den inte bara räknats till den första, men också till en av de viktigaste jazzfestivalerna i Europa, enligt många internationella musiktidningar.

Transport
Det är enkelt att ta sig till Pescara både i bil och med offentlig transport då Pescaras tågstation ligger centralt mellan Ancona norr om staden och Bari i söder, samt ca. 4 timmars tågresa från Rom. Man har dessutom byggt en ny stationsbyggnad och en enorm parkeringsplats med 2-3000 parkeringsplatser vilket gör det smidigt att gå ner till strandpromenaden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pescara