Resor till Barrea

Byn Barrea ligger majestätiskt mitt i Abruzzo Nationalpark och skådar utöver sjön Lago di Barrea från sina panoramiska terrasser. Sjön är konstgjord och blev utgrävd i 1951. I den ena änden ligger ett långt låglandsområde medan det i den andra änden i byn Barrea har byggts en dämning för att hålla styr på den 122 km långa floden Sangro som rinner genom nationalparken.

Byns belägenhet mitt i bergen har gjort området ogunstigt för industri, vilket idag betyder att naturens eget verk är härskande när ögat vandrar genom landskapet. Det samma gäller systerbyarna Civitella Alfedana och Villetta Barrea, som också ligger ut till sjön Lago di Barrea. Här i Abruzzos högland märker man verkligen den friska solmättade sommarluft.

Området rymmer massor av idyll och wildlife: uppe i bergen bor det både vargar och björnar, även om de sällan förvillar sig ner mot byarna. Vill man komma nära bergtraktens stora rovdjur, kan man besöka naturreservatet Colle Licco e Feudo Intramonti, som ligger i Civitella Alfedana - få km från byn Barrea. Det finns också en utmärkt sjöstrand vid Lago di Barrea.

Som så många andra landsbyar i Abruzzo finner man också i Barrea olika religiösa byfester, t.ex. Indulgenza Plenaria den 2:a augusti, var många pilgrimmar kommer till byn för att be om syndernas förlåtelse eller La Passione Vivente i mars/april, var Jesus sista timmar rekonstrueras med kostymer och parader.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Barrea