Resor till Abruzzo

Italiens gröna lungor. Boka resor till Abruzzo med flyg och en handplockad semesterbostad.

Vackra Abruzzo ger dig ro i själen, vackra stränder, frodiga backar och dramatiska berg - här får du allt! Nu kan du boka en paketresa till Abruzzo direkt hos Escapeaway, inkl. flygbiljett, hyrbil på flygplatsen och en unik semesterbostad som utgör ramarna runt en bra semester.

Är det maxade naturupplevelser med en kust präglad av sandstränder som står överst på önskelistan så bör du överväga en tur till spännande Abruzzo. Överallt framstår naturen i all sin orörda prakt, om det är vid havet eller i bergen.

Outforskad natur så långt ögat når

Tycker man om sköna naturupplevelser bör man utan tvekan besöka den spännande regionen Abruzzo. Naturen framstår överallt i sin vackraste form, både vid havet eller i bergen. Sandstränderna i den nordliga delen av regionen står i kontrast till de råa klipporna som utgör den sydliga kusten. Höglandet består av ett mycket backigt landskap där det finns goda möjligheter till trekkingturer. Mellan backarna gömmer sig små lugna byar. Längst mot väst i Abruzzo är det Apenninernas väldiga höjder som dominerar landskapet.

De tre stora nationalparkerna i regionen ger möjlighet att uppleva naturen på naturens premisser. Att besöka Abruzzo betyder inte bara att resa genom naturen, utan också genom historien, gamla landsbygder med fästningar som vittnar om en spännande förtid, kyrkor och kloster som ligger in huggna i klipporna. Man ska dock veta att när man vandrar omkring i det natursköna landskapet är det inte omöjligt att stöta på både björnar och vargar...

Abruzzos naturliga skönhet kombinerat med dess närhet till Rom gör regionen till en attraktiv destination för dig som vill ha både stadskultur och samtidigt vara nära naturen. Samtidigt kommer resande finna goda möjligheter för en lyckad semester vid kusten där stränderna är breda och klimatet varmt.  I många isolerade bergsbyar med lokala festivaler kan man ta del av regionens lokala traditioner och komma i stämning.

Vill man inte dela sin semesterdestination med turistmassorna är det naturligt att söka sig till Abruzzo. Här finner man små genuina medeltidsstäder med lokala festivaler där man kan delta och få inblick i lokala traditioner.

I den lilla bergsstaden Santo Stefano di Sessanio i Gran Sasso Nationalpark finner man resultatet av det unika och enastående bevarandeprojekt Sextantio Albergo Diffuso. Dessa nyrenoverade rum ligger runt omkring i staden och ger överflöd av originalitet och äkthet.

Aktiv semester

Ifall man tycker om orörd natur, små autentiska medeltidsstäder och sjöar så låt dig frestas av Abruzzos tre nationalparker. Regionen ger möjlighet för de vackraste naturupplevelser som höga berg, djupa dalar, magnifika slätter och vackra sjöar. Det är aktiv semester när den är som bäst.

De tre nationalparkerna i Abruzzo erbjuder var och en välkommen till unika naturupplevelser. Gran Sasso nationalpark där man kan bestiga det högsta berget i Apenninerna, Corno Grande och besöka borgen Rocca Calascio med de stora torn. I Majella Nationalpark kan man besöka grottan Grotta del Cavallone och brunbjörnens Museum, medan Abruzzo Nationalpark erbjuder möjligheten att besöka ett rikt djurliv och sjön Barrea.

Mer information till din resa till Abruzzo

Abruzzo ligger i centrala Italien - även om italienarna själv räknar regionen som del av södra Italien - och är omgiven av grannregionerna Marche i norr, Molise i söder, Lazio i väst, samt Adriatiska havet i öst. Regionen har en befolkning på cirka 1,4 miljoner invånare, varav cirka 70.000 bor i regionshuvudstaden L'Aquila.

Om du är ute efter storslagna naturupplevelser, så är Abruzzo regionen du bör resa till, för det finns inte många platser i Italien - eller i södra Europa för den sakens skull - som bjuder på en så spännande natur som Abruzzo. Mitt bland annat stora naturupplevelser som väntar på dig i regionen, står de tre nationalparkerna, Gran Sasso Nationalpark, Majella Nationalpark och Abruzzo Nationalpark.

I Gran Sasso Nationalpark kan du bland annat uppleva ulvar, rävar, brunbjörnar, vildsvin, den berömda Calderone-glaciären och Apenninernas högsta berg Corno Grande på 2.914 meter. I den 750 kvadratkilometer stora Majella Nationalpark kan du gå på upptäcktsfärd bland spännande hålor och grottor, bestiga bergmassivet majella - som gett namn åt parken - vars högsta punkt, Monte Amaro på 2795 meters höjd, är Apenninernas näst högsta berg, samt besöka den vackra botaniska trädgården Daniela Brescia. Och i Abruzzo nationalpark kan du bland annat utforska Abruzzos största naturliga sjö, Lago di Scanno, se stenbockar, ulvar och björnar, och beskåda de tre stora bergmassiven.

Men Abruzzo är mer än bara natur. Regionen bjuder på fantastiska möjligheter för en sol- och badsemester längs den 150 kilometer långa Adriatiska havskusten, med både barnvänliga stränder och sandiga laguner. Den bjuder också på en spännande gastronomi med vikt på allt gott från havet - framförallt sardiner, ansjovis, bläckfisk och musslor - samt den berömda Pecorino osten, lammkött, spädgris, lufttorkad korv och fina viner...

Regionen har dessutom många sevärda städer, såsom universitetsstaden Pescara med dess 20 kilometer långa strandpromenad, L'Aquila som är full av historiska sevärdheter (såsom brunnplatsen Fontana delle 88 cannelle, fortet Forte Spagnolo och kyrkan Basilica di Santa Maria di Collemaggio), och i den antika staden Chieti hittar du många spännande spår från medeltiden.

Resmål i Abruzzo

  • Santo Stefano di Sessanio ligger i Gran Sasso Nationalpark i den högsta delen av Apenninerna. Förutom natursköna omgivningar kan Santo Stefano di Sessanio även stoltsera med att pga. sin välbevarade och unika atmosfär vara upptagen på den prestigefyllda ... listan över Italiens vackraste medeltidsstäder. Läs mer
  • Abruzzo Nationalpark som ligger i hjärtat av Apenninerna och är hemvist för ett rikt djurliv vilket bland annat inkluderar de sällsynta björnarna och vargarna. Utöver en enastående, orörd natur med vackra bergslandskap så hittar man även små ... idylliska bergsbyar i Abruzzo Nationalpark. Läs mer
  • Det faller ett naturligt lugn över en så snart man ankommer till Barrea. Staden ligger vackert i fridfulla, natursköna omgivningar mitt i Abruzzo Nationalpark med utsikt över Lago di Barrea. Här i höglandet är luften frisk och området inbjuder ... till äventyr. Läs mer
  • Civita d’Antino lockade under slutet av 1800-talet till sig en rad svenska och danska guldåldersmålare, så är det också en praktfull utsikt mot Apenninerna från den måleriska bergsbyn. Utöver utsikten kommer du känna av det underbara lugn som ... råder på stadens gator och torg. Läs mer
  • Gästrecensioner 8,6
    Stämningsfulla Colonnella ligger på sluttningen av en kulle några få kilometer från Adriatiskahavets långa sandstränder. Denna medeltida stad är inte stor men ändå finns de flesta förnödenheterna att hitta med bland annat minimarkets och pizzeria.
  • Reser du gärna till betagande vattenområden eller vill du tillbringa semestern i ett naturparadis? Då är Gran Sasso Nationalpark ett bra val. I parken som ligger i den norra delen av regionen Abruzzo kan du njuta av orörd natur och uppleva ett ... mångfaldigt liv. Läs mer

Moderna och gamla

Chieti är en gammal stad som har rötter som går tillbaka till den tid då Hannibal angrep Romarna på deras egen mark. Chieti låga på Romarnas sida. Under medeltiden upprättades många byggnadsverk, katedraler, palats och kyrkor som präglar det historiska centrum.

L'Aquila är huvudstad i Abruzzo. Här finns åtskilliga monument, kyrkor, palats och slott från medeltiden och renässansen. Där utöver finns många vackra fontäner som pryder stadens små platser och torg.

Pescara framstår på flera sätt som en mer modern stad trots alla de äldre sevärdheter som finns i staden. Teramo blomstrade ut under romarriket. Här byggdes teatrar, amfiteatrar och andra byggnadsverk. Staden har även många monument från medeltiden. Ett besök i staden när man är i Abruzzo är att rekommendera.