Resor till Patreksfjordur

Byn Patreksfjörður ligger i Islands fridfulla, nordvästra hörn i området som är känt som Vestfjordene. Tack vare sin isolering från övriga vulkanön har detta fjordrika område bevarat sin helt egna identitet, både när det angår människorna som bor där och naturen som hör till den mest orörda på hela Island. Här väntar dig otaliga storslagna utsikter och ett möte med ett samhälle som har rötter tillbaka till de första vikingarna på Island.

Patreksfjordur är en av de största städerna i Vestfjordene, men har ändå under 700 invånare. Den är dock stor nog för att kunna utgöra en komfortabel bas till att utforska resten av Vestfjordene från. Den spirande turismen till trots så är det fortfarande fisket som ligger till grund för den lilla stadens ekonomi. Men det finns trots allt ett förnuftigt utbud av hotell och en campingplats, ett par restauranger och butiker där du kan köpa det mesta.

I själva Patreksfjörður räknas det nästan nya simbadet som en av de populäraste attraktionerna, men det är framför allt stadens placering med de flesta av Vestfjordenes största sevärdheter inom räckhåll som gör staden till ett intressant resmål. Det tar till exempel bara en dryg halvtimmes tid att köra en tur till Rauðasandur, en vacker gyllene sandstrand. Dessutom ligger det 400 meter höga fågelberget Látrabjarg, där lunnefåglarna häckar och det berömda 100 meter höga Dynjandi-vattenfallet inom din räckvidd på en resa till Patreksfjörður.

Är det en semester i fridfulla, natursköna omgivningar som du drömmer om på Island, då är Vestfjordene och Patreksfjörður helt rätt resmål för dig. Detta är ett av Islands mest glesbefolkade områden och där det är svårt att inte imponeras av att befolkningen här i århundraden har lyckats upprätthålla en tillvaro trots naturens starka krafter. Det storslagna fjordlandskapet är huvudattraktionen som lockar till sig friluftsintresserade från hela världen. Men även regionens lokala kultur är väl värd att utforska, och då inte minst det lokala köket där havets betydelse tydligt framgår.

Det går flygförbindelse sex dagar i veckan från Reykjavík till Bíldudalur Airport en halv timmes bilfärd från Patreksfjörður. Det går där utöver att ta bussen hit från huvudstaden Reykjavik med ett par byten längs vägen. Om du själv kör hit under vintern så bör du i förväg förhöra dig om vädersituationen.

Välkommen till Island med Escapeaway, vi är specialister på resor till Patreksfjordur och andra resmål i detta imponerande land där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Som alltid kan du skräddarsy din resa precis så som du själv vill ha den, eller boka en populär rundresa i bil, eller en paketresa som inkluderar flyg och hotell. Vill du hellre själv arrangera delar av resan till Island så kan du naturligtvis även nöja dig med att enbart boka ditt hotell i Patreksfjörður genom oss. 

Resor till Island

Läs mer om Island och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Island här

Hotell i Patreksfjordur