Resor till Borgarnes

Borgarnes, som ligger omkring 75 kilometer norr om centrum av Reykjavík, hör inte till Islands mest kända resmål. Ändå stiftar en stor del av Islands turister bekantskap med den lilla staden en eller annan gång under deras semester. Borgarnes är nämligen en av städerna du passerar om du väljer att följa den populära ringväg 1, Hringvegur, hela vulkanön runt. På senare år har fler resenärer fått upp ögonen för att Borgarnes är mer än bara ett ställe att tanka eller ta en kort paus på.

Välkommen till Island med Escapeaway, vi är specialister på resor till Borgarnes och andra destinationer på ön där du bor på noga utvalda hotell under din semester.

Det äkta Island

Det tar en timmes tid att köra från den isländska huvudstaden Reykjavík till Borgarnes, men det är ändå stor skillnad på de två städerna. Först och främst storleken eftersom Borgarnes enbart har omkring 1 800 invånare mot huvudstadens knappa 130 000. Reykjavík har dessutom med sin snabba utveckling inom turismen på senare år blivit mycket mer internationell, medan du i Borgarnes får en mycket tydligare upplevelse av det de flesta skulle kalla det "riktiga" Island. Trots sin mycket beskedliga storlek så finns det trots allt mycket liv i staden som ligger ända nere mot vattnet i Borgarfjörður. Om du fortsätter förbi de inte särskilt charmiga bensinstationerna ute vid ringvägen så kommer du fram till den gamla och charmerande delen av staden. Här ligger bland annat Safnahús Borgarfjarðar, en samling av museer i en byggnad som hör till de mest intressanta på Island. Stadens och resten av Islands historia kan du också lära dig mer om ifall du besöker det så kallade Settlement Center (Landnámssetrið), där det även finns en restaurang, förmodligen områdets bästa. Museet hör också till de bästa på Island och är värt att besöka för både barn och vuxna.

Att en liten stad som Borgarnes har flera museer har en ganska enkel förklaring eftersom staden var en av de första platserna med fast boende befolkning på Island. Trots sin tusenåriga historia var det först genom etableringen av en bättre infrastruktur mellan landets städer som Borgarnes, som fram till dess varit ett traditionellt fiskeläge, växte markant.

Attraktioner

Slår du dig ner i Borgarnes så har du en bra utgångspunkt för att utforska det omkringliggande Borgarfjörður-området, vilket inkluderar historiska sevärdheter som staden Reykholt och naturattraktioner som Deildartunguhver, Europas största varma källa. Du har även lätt tillgång till Snæfellsnes, den vackra halvön med sitt dramatiska vulkanlandskap, en gejser, svarta sandstränder och fågelklippor. Kort sagt allt det som gör Island till ett av världens mest unika resmål.

Reser du till Borgarnes, är det naturligtvis även som gjort för att avsätta en dag till att utforska Reykjavík, som har sin helt egna atmosfär och massor av intressanta, kulturella erbjudanden, där ibland en mängd spännande restauranger och affärer. Har du tid till det så kan det varmt rekommenderas att ta den längre vägen från Borgarnes till Reykjavík och inte köra genom tunneln under Hvalfjörður. Turen runt längs fjorden tar visserligen en timme extra men det är det värt med tanke på det vackra landskapet.

Boka en billig resa till Borgarnes online

Escapeaway är en online resebyrå och du hittar därför de lägsta priserna på resor till Borgarnes och andra resmål på Island online. Boka enbart ditt hotell hos oss om du själv vill arrangera transporten till Island, eller boka en paketresa som inkluderar flyg + hotell och hyrbil eller transfer (transport tur/retur från flygplatsen i Reykjavik). I sökmotorn kan du jämföra priser på resor från alla flygbolag. Skulle du vilja uppleva Island på en rundresa där du bor på flera hotell på din resa, till exempel i Borgarnes så är du välkommen att kontakta oss för ett skräddarsytt erbjudande på en billig resa helt utifrån dina önskemål och behov.

Resor till Island

Läs mer om Island och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Island här

Hotell i Borgarnes