Resor till Island

Island är ett lite missvisande namn. Glaciärerna, däribland den största i Europa, täcker i och för sig cirka 10 procent av den lilla östaten, men det är först och främst gejsrarna och lavan som karaktäriserar landet. De enastående vulkanlandskapen gör, tillsammans med den dynamiska huvudstaden Reykjavik, Island till ett av världens mest intressanta resmål - och det ligger bara en kort flygresa bort från Sverige.

Landet av eld och is

Om det är första gången du reser till Island, kan det nästan kännas som att du har landat på en annan planet. De gyllene lavafälten är så främmande, att det tar tid innan man riktigt förstår vad det är man tittar på. Därtill kommer, att vulkanön har flera spektakulära naturattraktioner, som du inte kan uppleva på någon annan plats, t.ex. glaciärer och vulkaner som ligger bredvid forsande vattenfall, djupa fjordar och sprudlande gejsrar.

Det råder ingen tvekan om, att de enatående naturupplevelerna är höjdpunkten för de flesta som besöker Island. Kulturellt har landet dock också mycket att erbjuda, inte minst Reykjavik - världens nordligaste huvudstad. Här kan du enkelt spendera en långhelg på att bara utforska restaurang- och butiksutbudet, som under de senare åren har blomstrat i takt med Islands stigande popularitet som resmål. Därtill kommer flera spännande museer och ett musikliv som genom åren har fostrat flera världsstjärnor.

Kultur och natur i ett

Island är ett resmål för alla. Här kan du ge dig iväg på långa vandringar i utmanande terräng, som kommer att testa din förmåga till det yttersta, eller varför inte testa krafterna med adrealinfyllda aktiviteter såsom rafting och dykning. Samtidigt bjuder island in till en riktig livsnjutarsemester, där du t.ex. följer ringvägen runt ön i en hyrbil, och stannar i några av de trevliga kuststäderna för att uppleva den lokala kulturen.

Du kan absolut kombinera kulturella upplevelser i Reykjavik och Islands andra städer, men naturupplevelser runt om på ön. Du behöver inte köra mer än cirka 20 minuter från huvudstaden, för att omges av spektakulär natur. Inom räckvidd ligger t.ex. några av Islands mest berömda sevärdheter, som t.ex. Gullfoss, Geysir och Þingvellir Nationalpark, vilka tillsammans utgör den så kallade Golden Circle. Vi rekommenderar också att köra till Keflavik Flygplats i god tid innan du ska hem, så hinner du med att besöka The Blue Lagoon på vägen, Islands mest kända spa.

Resmål på Island

 • Borgarnes
  1 hotell
  Borgarnes är en charmig liten stad på en halvö i Borgarfjörður, cirka en timmes bilfärd från Reykjavik. Staden, vars historia sträcker sig flera tusen år tillbaka, är idag ingångspunkten till den spännande nationalparken Snæfellsjökull.
 • Faskrudsfjordur
  1 hotell
  Den lilla fiskebyn Faskrudsfjordur, som ligger vackert placerad längt sin i en fjord, var på sin tid en viktig knutpunkt för den franska fiskeflottan. Idag är Fáskrúðsfjörður en motsvarande bra utgångspunkt för att utforska den vackra naturen ... på östra Island. Läs mer
 • Patreksfjordur
  1 hotell
  Patreksfjordur ger dig en god bas för att utforska Västfjordarna, som rymmer något av den mest orörda naturen på hela Island. Staden är inte så stor, men har finns ändå ett par restauranger och butiker som täcker det grundläggande behovet.
 • Reykjavik
  24 hotell
  Få andra huvudstäder kan bjuder på så många olika upplevelser som Reykjavik. Folk från hela världen reser till den isländska huvudstaden för att uppleva den goda maten, livemusiken, de geotermiska baden, nordljuset och inte minst den fantastiska ... naturen runt staden. Oavsett om du vill åka på en upplevelserik familjesemester eller en romantisk resa för två, är Reykjavik ett av Europas mest intressanta resmål. Läs mer

Populärt på Island

Island, Faskrudsfjordur
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage
Island, Borgarnes
 • Närmaste flygplats: 120 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Island, Hnappavellir
 • Närmaste flygplats: 388 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang