Resor till Island

Island är för de flesta liktydigt med Reykjavik, den avslappnande blå lagunen, Björk, gejsrar, glaciärer och äventyrliga vattenfall. Islands befolkning utgörs av cirka 300 000 personer, varav de flesta bor runt huvudstaden och reser du till Island kan du nästan inte undgå att komma i nära kontakt med den lokala befolkningen. Den största turismen äger rum på sommaren, så om du ankommer utanför säsong kan du upptäcka att en hel del restauranger och hotell är stängda - boka därför i god tid om du reser utanför högsäsong.

Välkommen till Island med Escapeaway, vi är specialister på resor till Island där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Du kan resa till Island alla dagar året runt och som alltid erbjuder vi avresa från alla större flygplatser i Sverige och även från Köpenhamn om du bor i södra Sverige. Du bestämmer själv i hur många dagar du vill resa och om du vill boka en paketresa där allt är inkluderat eller om du enbart vill boka ditt hotell genom Escapeaway. En paketresa ger dig full trygghet genom resegarantin och består av flyg, hotell samt eventuell hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen i Keflavik till ditt hotell.

Upplev Island på en rundresa

Många väljer att uppleva Island på en rundresa där du bor på två eller flera hotell under din resa. Ön bjuder på en fantastisk men även mycket varierande natur, och här är kör-själv semester den perfekta resformen om du vill uppleva de många olika delarna av ön. Läs mer om de förslag till rundresor som vi har gjort eller beställ ett skräddarsytt erbjudande på en resa till Island helt efter dina egna önskemål och behov.

 

 

Resmål på Island

 • Borgarnes
  1 hotell
  Borgarnes är en charmig liten stad på en halvö i Borgarfjörður, cirka en timmes bilfärd från Reykjavik. Staden, vars historia sträcker sig flera tusen år tillbaka, är idag ingångspunkten till den spännande nationalparken Snæfellsjökull.
 • Faskrudsfjordur
  1 hotell
  Den lilla fiskebyn Faskrudsfjordur, som ligger vackert placerad längt sin i en fjord, var på sin tid en viktig knutpunkt för den franska fiskeflottan. Idag är Fáskrúðsfjörður en motsvarande bra utgångspunkt för att utforska den vackra naturen ... på östra Island. Läs mer
 • Patreksfjordur
  1 hotell
  Patreksfjordur ger dig en god bas för att utforska Västfjordarna, som rymmer något av den mest orörda naturen på hela Island. Staden är inte så stor, men har finns ändå ett par restauranger och butiker som täcker det grundläggande behovet.
 • Reykjavik
  24 hotell
  Reykjavik är världens nordligaste huvudstad och utgör en fascinerande blandning av gammalt och nytt. Här möts du