Resor till Irland

Res till Irland och upplev ett litet charmigt hörn av Europa. På "Den Gröna Ön" kommer du snabbt att känna dig som hemma tack vare irländarnas gästvänlighet och avslappade inställning till livet. Samtidigt är en resa till Irland en möjlighet till att få uppleva ett annorlunda och spektakulärt landskap och inte minst en kultur som är rik på traditioner som vittnar om landets fascinerande historia.

I den trevliga huvudstaden Dublin väntar dig ett medryckande musikliv på de populära musikställena, lockande shopping i de små, unika butikerna samt talrika sevärdheter i form av intressanta museer och konstgallerier. En resa till Irland och framför allt till Dublin är naturligtvis inte komplett utan att avnjuta en Guinness, det mörka irländska ölet, på en traditionell pub. Gemenskapen på pubarna utgör fortfarande en viktig del av irländarnas livsstil och är det perfekta stället att uppleva vilket gästvänligt folk irländarna är. Är du mer än allmänt intresserad av ölbryggningskonsten kan du eventuellt även styra kosan till själva Guinnessbryggeriet. Dublin är emellertid bara en av många attraktiva städer som du bör besöka på din resa till Irland.

Även om du lätt kan tillbringa flera dagar på att bara utforska Dublin så bör du inte resa till Irland utan att också uppleva den fantastiska naturen och det betagande landskapet utanför storstaden. Om du hyr en bil lägger sig en hel värld för dina fötter fylld av vackra kuster, sägenomspunna slott och borgar samt inte minst ett pärlband av små pittoreska byar, vilket i sig är värt att åka till Irland för.

Irland har med sin enastående kombination av levande städer och orörd natur som resmål mycket att bjuda på för både barn och vuxna. Här kan ni välja fritt om semestern ska användas til att gå vandringsturer i dessa vackra "kulisser" som Irlands natur utgör eller bege er ut på äventyr i de historiska städerna - eller kanske lite av båda delar.

Ön Irland som är nästan dubbelt så stor som Danmark består formellt sett av Republiken Irland samt Nordirland. Sistnämnda som enbart utgör ungefär en sjättedel av ön är en del av Storbritannien. Under din resa på Irland kommer du knappast att märka någon skillnad om du korsar gränsen mellan de två delarna av ön. Den mest iögonfallande skillnaden är egentligen att man i Nordirland anger avstånden i miles. I Nordirland använder man dessutom precis som i England fortfarande pund och inte euro.

HIdeaways är specialist på resor till Irland där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs också om resor till Skottland
>> Läs också om resor till England

Resmål Irland

 • Dublin
  17 hotell
  Irlands stämningsfulla huvudstad är känd för sina otaliga, traditionsrika pubar och sitt livliga nattliv, men har även mycket annat att bjuda på som resmål. Dublin utgör även landets kulturella centrum med massor av gallerier, museer och teatrar, ... som du lätt kan tillbringa en hel semester med att utforska. Läs mer

Populärt Irland

Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 11 km
 • Avstånd till centrum: ca. 500 m
 • Internet / Wi-Fi
Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 11 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet / Wi-Fi
Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang