Resor till Irland

Från den trevliga, glada irländska musiken som spelas på de varma pubbarna där du blir serverad Guinness, till den storslagna gröna naturen där du kan gå på upptäcktsfärder - Irland är unikt på sitt eget vis. Njut också av den irländska kulturen. Se de keltiska kulturskatterna eller besök Blarney Castle, slottet som visar den irländska medeltidshistorian.

En ö - två länder

Irland, som av uppenbara orsaker kallas för Den gröna ön, består av republiken Irland som utgör större delen av ön, samt Nordirland som är en mindre självstyrande del av Storbritannien. Spänningarna mellan Irland och Nordirland har djura historiska rötter som sträcker sig hela vägen tillbaka till Medeltiden, då den engelska kungen - Henrik II - beslöt sig för att hjälpa påven med att göra irländarna kristna. Det senaste utloppet av denna konflikt mellan katoliker och protestanter, The Troubles, slutade år 1998, då ett fredsavtal skrevs under med en stor påtryckning från befolkningen både i Irland och i Nordirland.

Korsar du gränsen mellan de två delarna av ön på din resa, är det inte säkert att du idag märker någon skllnad. Avståndsangivningarna på vägskyltarna skiftar dock mellan miles och kilometer, och om du ska ta ut pengar från en bankomat, kommer du dessutom at upptäcka att Norditland liksom resten av Storbritannien inte har Euro som valuta.

Trots den dramtiska och stundtals blodiga historian är irländarna ett folk som är berömt i hela världen för sin gästfrihet. Det kan du bland annat upptäcka om du tar vägen förbi det traditionella irländska pubbarna, för att njuta av en kall Guinness. Det är sällan långt till den närmate av dessa, oavsett om du reser på den natursköna rutten The RIng of Kerry i Killarney, eller om du är på storstadssemester i Dublin.

Storstäder och dramatiska landskap

Det är perfekt att utforska Irland på en rundresa, då ön bjuder på många upplevelser och det är svårt att begränsa sig till bara en plats. På så vis kan du uppleva livet i de två huvudstäderna, de trevliga landsorterna och inte minst öns alla medeltida städer och de dramatiska landskapen på en och samma resa. Hyr du en bil, kan du hinna långt in i landet på semestern.

Vill du hellre ta det med ro och fördjupa dig i ett mindre område, har du också rik möjlighet för det på en resa till Riland. Det kan du t.ex. göra på The Wild Atlantic Way  eller The Causeway Coastal Route där de fascinerande klippkusterna och charmiga städerna snabbt får dig att glömma alla om vardagens stress och måsten. Efter en dag med storslagna naturupplevelser och sightseeing från bilen eller till fots, kan du avsluta dagen på en av de lokala restaurangerna eller pubbarna. Om du har tur kanske det bjuds upp till dans.

Resmål Irland

 • Dublin
  17 hotell
  Det är få internationella storstäder i världen som får samma omdömen som Dublin när det gäller historiskt arv och gästvänlighet. En resa till den irländska huvudstaden kommer visa dig precis varför denna stad är så speciell.

Populärt Irland

Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 8 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Irland, Dublin
 • Närmaste flygplats: 13 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang