Resor till Candidasa

Den lilla kuststaden Candidasa ligger på östra Bali där det råder en något mer avslappnad och tillbakalutad atmosfär än på de mer hektiska semesterorterna på den södra delen av ön. I och för sig är de mörka lavastränderna precis vid Candidasa varken lika långa eller breda som till exempel vid Kuta en knapp timmes körning söderut men i gengäld har du här bättre möjligheter att koppla av i skuggan av en palm utan att bli störd.

Bra för snorkling och dykning

Det finns dessutom gott om andra små och inbjudande stränder att utforska precis i närheten. Några få kilometer ut längs kusten ligger till exempel den idylliska stranden Pantai Pasir Putih omgärdad av kokospalmer. Candidasa är dessutom ett populärt resmål bland dykare eftersom man här befinner sig centralt belägen i förhållande till en rad av de bästa dykställena på Bali. Det finns flera dykklubbar i staden som arrangerar turer till de bästa dykplatserna. Även om du bara snorklar så väntar dig många oförglömliga upplevelser på en resa hit.

Oavsett om du åker på sightseeing till lands eller till havs så kan du efter en upplevelserik dag samla ny energi i Candidasa. Uppe längs huvudgatan innanför stranden ligger det radvis med bra restauranger, caféer och affärer som erbjuder det mesta. Flera av caféerna fungerar även som barer på kvällen men för övrigt är nattlivet i Candidasa mycket dämpat i jämförelse med det i öns större semesterorter.

Upplev östra Bali

En resa till Candidasa som uttalas "CHAHN-di-dah-sah," ger dig en bra utgångspunkt från vilken du kan utforska östra Bali. När du inte slappar vid hotellpoolen eller på någon strand kan du till exempel besöka stadens största tempel, Pura Candidasa, som ligger i den östra delen vid en liten lagun. Härifrån kan du fortsätta den korta turen norrut till vattenpalatset Tirta Gangga nära Karangasem, en otroligt vacker och mycket romantisk trädgård med massor av fontäner, skulpturer och spegelbassänger.

En utflykt till byn Tenganan kan också varmt rekommenderas. Denna by som ligger cirka 4 kilometer norr om Candidasa hyste fram till 1970-talet ett av ögruppens mest avskilda samfund. Idag är invånarna som tillhör öns ursprungsbefolkning, Bali Aga, mer vana vid besökare men lyckas ändå värna om de balinesiska traditionerna. Byn är känd för sina hantverksprodukter av hög kvalitet så om du inte har något emot att pruta på priset har du fina möjligheter att få en vacker souvenir med dig hem.

Välkommen till Candidasa med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bali där du bor på omsorgsfullt utvalda hotell på din resa. Hos oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Skulle du till exempel även vilja ha några dagar på Sanurs långa stränder så kan du med fördel kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Indonesien

Läs mer om Indonesien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Indonesien här

Hotell i Candidasa