Resor till Bali

Bali är Indonesiens mest populära resmål, och när du står med tårna begravda i den fina sanden på en av öns alla idylliska palmkantade stränder, och blickar ut över det kristallklara havet, som kommer du också att förstå varför. Drömmer du om en tropisk badsemester, är Bali ett perfekt resmål!

Trots att ön endast är hälften så stor som t.ex. Cypern, kan du enkelt hitta en strand på Bali, som passar dina önskemål. Det gäller oavsett om du är på jakt efter en passande resort för en familjesemester med massor av aktivitetsmöjligeter och restauranger inom kort räckvidd, eller om du drömmer om att koppla av och bara njuta av solen i lugna omgivningar vid en liten fiskelandsort.

Massor av upplevelser på Gudarnas ö

Att Bali har blivit ett av Sydostasiens mest populära resmål, beror dock inte endast på de fantastiska stränderna, där du enkelt kan spendera större delen av semestern med att sola, dyka, surfa och bada - det finns nämligen också mycket annat att uppleva på en resa till Bali.

Du kan till exempel åk in i höglandet för att  vandra i bergen eller bland de vackert anlagda risfälten i det frodiga landskapet, och uppleva små, orörda landsorter. Bali, som är Indonesiens enda hinduistiska stad, är också känd för sina vackra tempel. Även om Bali endast är en liten ö, som på förhållandevis få år har upplevt en stor tillväxt i turiemen, har du vid templen och på andra platser rik möjlighet för att uppleva den ursprungliga kulturen.

En av de saker man bäst kommer ihåg från en resa till Bali, utöver stränderna, är den tillmötesgående och öppensinnade lokalbefolkningen, som utstrålar äkta livsglädje. Trots det västra inflytandet och turismen, känner man tydligt att Balis invånare lyckets bibehålla sina traditioner och seder. Det kommer bland annat till uttryck vid alla de ceremonier och religiösa högtider som är en del av vardagen på Bali. 

Reser du till Bali kan du också se fram emot många läckra smakupplevelser, om du beger dig ut på en resa i det lokala köket. I de populära semesterområdena har du idag rik möjlighet att få rätter som är anpassade efter den ökade turisme, men det vore synd att inte också utforska det lokala kökets härligheter. I motsats till t.ex. det thailändska eller indiska köket, är rätterna på Bali normalt inte så starkt kryddade. Även om det kan vara en del chili i rätterna, så är det oftast den söta undertonen som är mest framträdande.

Resmål i Bali

Resor till Indonesien

Läs mer om Indonesien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Indonesien här

Hotell i Bali