Resor till Indonesien

Hitta det ställe på jordgloben där Indiska Oceanen och Stilla Havet möts, då hittar du ö-nationen Indonesien. Nationen ligger utspridd som en lång rad av små språngbrädor mellan Singapore och Australien. Indonesiens örike omfattar över 17 000 öar - och nya hittas hela tiden - och de förekommer i alla former och storlekar.

Indonesien ger dig massor av möjligheter under semestern, du kan lära dig att dyka på Bali, träffa aporna i Ubud och våga dig upp på en vulkan på Lombok. Ja möjligheterna är otaliga och vi är glada att få hälsa dig välkommen till Escapeaway Resor som gäst på ett av de handplockade hotellen du hittar i vårt program. 

På ön Java ligger den pulserande huvudstaden Jakarta. Denna blomstrande storstad dominerad av skyskrapor är en av de mest hektiska i hela världen. Samtidigt kan du på det natursköna Borneo fortfarande uppleva djungler där den imponerande orangutangen (skogsmänniskan) bor. Till detta kommer öar som Bali och Lombok som på goda grunder hör till de mest populära ställena att semestra på i Indonesien.

På Balis stränder ligger lyxiga cocktail-klubbar och högklassiga hotell medan det i öns skogsbevuxna inre delar arrangeras yogakurser och risfältsutflykter. På Lombok härskar en ännu mer avslappnad atmosfär, här har SPA bytts ut mot vattenfall och bargatorna ersatts med vandringsleder på vulkaner. Oavsett vilken ö du väljer så kom ihåg att ta med din våtdräkt - båda öarna är kända för att ha perfekta förhållanden för surfing och snorkling.

Välkommen till Indonesien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Indonesien där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Du kan resa i precis så många dagar som du själv vill och kombinera flera olika hotell t.ex. på en rundresa.

>> Läs även om resor till Thailand här

Resmål i Indonesien

 • Bali
  26 hotell
  Bali är för dig som vill kombinera aktiviteter med kultur och avkoppling. Här får du ett tropiskt klimat, frodig och dramatisk natur, tempel och palats, gröna risodlingar samt en intressant och färgstark befolkning.

Populära hotell i Indonesien

Indonesien, Bali, Candidasa
9,3
Fantastiskt
1002 omdömen
 • Närmaste flygplats: 62 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
9,4
Fantastiskt
1000 omdömen
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
9,0
Fantastiskt
925 omdömen
 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Sevärdheter

Här har vi valt ut några av alla de sevärdeter du har möjlighet att uppleva på din semester i Indonesien. Om du har lust att läsa mer om andra sevärdheter, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor, där du kan hitta spännande artiklar om alla våra resmål.

Borobudur

Borobudur är världens största buddhistiska tempel, ett UNESCO världsarv och en av de mest populära sevärdhetern i Indonesien.

Templet, som ligger i Magelang i centrala Java, består av nio plattformar - sex fyrkantig och tre cirkulära - med en central kupol på toppen. Det är dekorerat med 2672 reliefpaneler och 504 Buddhastatyer, medan den centrala kupolen är omgiven av 72 Buddha-statyer, som alla sitter i en stupa (ett buddhistiskt monument som liknar en spira).

Monumentet, som byggdes på 800-talet, är en helgedom tillägnad Buddha, och är ett populärt resmål för buddhistiska pilgrimsresenärer. Pilgrimsturen börjar vid monumentets botten, och följer en stig runt monumentet, som stiger till toppen genom tre nivåer, som symboliserar buddhistisk kosmologi: Kamadhatu (som symboliserar världen av lust och begär), Pupadhatu (som symboliserar världen av former) och Arupadhatu (som symboliserar världen av formlöshet).

Borobudur har dessurom den största och mest kompletta samlingen av buddhistiska relieffer i världen.

Tanah Lot-templet

Ett annat av Indonesiens berömda tempel, är Tanah Lot-templet, som ligger på en stor, spektakulärt formad sten i trädgården vid Tabanan, cirka 20 km från Denpasar på ön Bali.

Tanah Lot-templet är ett av sju havstempel på den södra balinesiska kusten, som byggdes som på en pärlrad, där vart och ett av templen skulle kunna ses från det nästa i raden, för att skapa en obruten kedja. Det är påverkat av både balinesisk mytonolgi och av hinduismen.

Tanah Lot hävdas ha byggts på 1500-talet, som ett resultat av det besök som den kände religiösa figuren, Dan Hyang Nirarha avlade på klippön på den tidpunkten. Legenden säger, att Nirartha företog en religiös resa längs den södra delen av Bali och på vägen av denna resa upptäckte han denna lilla klippös vackra omgivningar. Då han lade sig ner för att vila på klippön, fick några lokla fiskare syn på honom och köpte gåvor till honom, varpå Nirartha spenderade natten på den lilla ön. Senare talade han till fiskarna, och bad dem bygga en helgedom på klippan, då han hade känt, att det var en helig plats att tillbe de balinesiska gudarna på.

På botten av den klippiga ön, antas giftiga havsålar beskydda templet mot de onda andar och mot objudna gäster.

Bromo-vulkanen

En av de största natursevärdheterna i Indonesien är den aktiva vulkanen, Bromo-vulkanen, som ligger i den östra delen av Java-provinsen. Vulkanen är en del av Tenggermassivet, men trots sina imponerande 2329 meter, är det inte den högsta toppen i massivet - det är i gengäld den mest besökta.

Bromo-vulkanen är en del av ett naturområde, som har varit ett skyddat naturområde sedan 1919. Det typiska sättet att besöka Bromo-vulkanen på, är från den närliggande bergslandsorten Cemoro Lawang. Därifrån är det möjligt att gå till vulkanen på cirka 45 minuter, men det är också möjligt att ta en organiserad tur i jeepar, som omfattar ett stop vid utkikstornet på Penanjakan-berget på 2770 meters höjd. Om du har kondition till det, kan du också välja att nå toppen av Penanjakan-berget till fots, vilket tar cirka 2 timmar om du är i relativt god form.

Beroende på graden av vulkanisk aktivitet, skickar det indonesiska centret för vulkanologi och katastrofbegränsing ibland varningar mot att besöka Bromo.

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del information om Idonesien, om t.ex. landets geografi och befolkning, klimat och väder, språk och religion, som du kan använda som inspiration till din semester i Indonesien. Informationen ä rutelsutande menad som inspiration, och vi reserverar oss för eventuella fel.

Om du vill hitta mer information om din resa, rekommenderar vi dig att besöka vår blog, där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål. Trevlig läsning och trevlig resa!

Geografi och befolkning

Beläget mellan den Indiska Oceanen och Stilla Havet, är Indonesien världens största örike, med fler än 13.000 öar. Med sina nästan 2 miljoner kvadratkilometer land, är Indonesien desutom världens fjortonde största land, med hänsyn till area, och det sjunde största med hänsyn till kombinationen hav och landområde.

Landet har över 261 miljoner invånare, vilket gör det till världens fjärde mest befolkade land, såväl som det mest folkrika landet med ett muslimskt flertal. Ön Java, som är världens mest folrika ö, rymmer mer än hälften av landets befolkning.

Klimat och väder

Indonesiens klimat är övervägande tropiskt på alla landets största öar, som domineras av tropisk regnskog, men landet har också ett tropiskt monsunklimat längs Javas norra kust, Sulawesis södra kust och på Bali, samt tropiska grässlätter på vissa isolerade städer i centrala Java, i Javas lågland, på Papuas södra kust och på de mindre öarna öster om Lombok.

Med Indonesiens läge längs ekvatorn, är landets klimat förhållandevis jämt året runt. Indonesien har dock två klimatiska säsonger - en regnsäsong och en torr säsong: för den större delen av landet faller den torra säsongen mellan april och oktober, medan regnsäsongen faller mellan november och mars. Det kallaste vädret finns i landets bergområden, som når upp till 1300-1500 meter över havet.

Språk

Indonesien har fler än 300 infödda etniska grupper, som tillsammans talar över 700 språk och dialekter. Några av alla språk tillhör den austronesiska språkfamiljen, medan över 270 papuanska språk talas i östra Indonesien (Malukuöarna och Västra New Guinea).

Det officiella språket i landet är indonesiska, som är en variant av malaysiska, och som i århundraden har varit öns lingua franca. Språket marknadsfördes av nationalister på 1920-talet och blev sedan erkänt som det oficiella språket under namnet Bahasa Indonesia, då landet uppnådde oberoende år 1945. Språket har varit starkt påverkat av både lokala och utländska språk genom tiderna, däribland javanesiska, sundanesiska, hindi, kinesiska, arabiska, holländska, portugisksika och engelska.

Nästan alla invånarna talar språket på grund av dess stora utbreddning i utbildningsvärlden, företagslivet och i massmedierna, men det är som regel andraspråk, då indoneseras primära språk är deras lokala språk, varav javanesiska är det mest talade.

Religion

Även om den indonesiska författningen fastställer religionsfrihet som en borglig rättighet, erkänner regeringen i praxis endast sex huvudreligioner: islam, protestantism, romersk katolism, hinduism, buddhism och konfuciansim, förutom en rad infödda trosuppfattningar, såsom animisme.

Indonesien är världens mest folkrika land, med ett muslimskt flertal då det är 227 miljoner muslimer i landet (2017), vilket motsvarar 87 procent av befolkningen. Av dessa är den största andelen sunnimuslimer (99%).

Kristna utgör nästan 10 procent av befolkningen, 1,7 procent är hinduer och 0,9 procent är buddhister eller tillhör övriga religioner. De flesta indonesiska hinduer är balinesiska och de flesta buddhister i landet är etniska kineser.