Resor till Indonesien

Indonesien är världens största ögrupp och består av mer än 17 000 öar utspridda över nästan 5 000 kilometer längs ekvatorn mellan Den Indiska Oceanen och Stillahavet. Mätt i avstånd från från väster till öster kan Indonesien mäta sig i storlek med USA, även om den enorma ögruppen naturligtvis mest består av hav.

Vulkaner, regnskogar och stränder

Om du reser runt i Indonesien kommer du uppleva en landskapsmässigt fantastisk variation som inte enbart inkluderar tusentals kilometer av stränder, detta stora örike är även det land i Asien som har de flesta tropiska regnskogarna. Trots ett pågående hot av skogsskövling på grund av timmer och palmoljeplantager så rymmer Indonesiens regnskogar fortfarande ett enastående växt- och djurliv, där ibland några av de sista vilda orangutangerna i världen.

Indonesien ligger där den australiska och den eurasiska kontinentalsockeln stöter samman. Detta är anledningen till att det finns nästan 170 aktiva vulkaner i landet, vilket är fler än i något annat land. Det är emellertid inget du behöver vara orolig över eftersom de flesta vulkanerna är vilande. Det är faktiskt så att friluftsentusiaster från hela världen åker hit för att följa med på guidade vulkanvandringar.

För de flesta som reser på semester till Indonesien är det dock framför allt de underbara stränderna som lockar. Stränderna på Bali och Lombok är välkända, men det finns åtskilliga andra paradisiska badstränder att välja mellan. Om du inte vill nöja dig med att slappa på stranden i den mjuka sanden så inbjuder det kristallklara havet även till snorkling och dykning. Indonesien är känt för att erbjuda några av de bästa dykupplevelserna i världen tack vare de färgrika korallreven runt öarna.

Mångfaldig kultur

Lika varierad som landskapet och naturen är i Indonesien, lika mångfaldig är ögruppens kultur. Indonesien hör med sina omkring 267 miljoner invånare till ett av världens mest folkrika länder. Än mer anmärkningsvärt är att denna befolkning rymmer mer än 300 olika etniska grupper.

En resa till Indonesien är därför en möjlighet att få uppleva många nya, spännande traditioner och seder. Även på mycket närliggande öar kan man ofta möta mycket olika kulturer. Trots att huvuddelen av befolkningen är muslimer så är Indonesien till exempel även känt för sina många gamla buddistiska och hinduistiska tempel. På Java kan du till exempel besöka två av världens största tempel, det buddistiska Borobudur och det hinduistiska Prambanan.

Som resmål finns det med andra ord inte många länder som överträffar Indonesien när det gäller natur- och kulturupplevelser.

Resmål Indonesien

  • Bali
    3 hotell
    Bali är ett äkta semesterparadis, med fantastiska palmer, tropisk värme och spännande kulturella upplevelser. Denna lilla, indonesiska ö har något för alla, oavsett om du vill surfa och festa natten lång, eller om du vill åka på en lugn och ... avkopplande semester med spännande sightseeing och kulinariska äventyr. Läs mer