Boka en semesterlägenhet

När det står semester på schemat betyder det också att vi har friheten att göra precis det som faller oss in. Det betyder för många att man äter och dricker gott samt skämmer bort sig själv mer än hemma, då mat och dryck är en stor del av semesterupplevelsen. Därför väljer många gäster en semesterlägenhet. 

Att bo i semesterlägenhet ger dig frihet att själv tillaga enklare rätter i ditt eget pentry/kök. Du kan ha en flaska lokalproducerat vin stående i kylskåpet och när lusten uppstår kan du svalka strupen med ett par droppar – utan att ta hänsyn till öppettider i en hotellbar.

Barnfamiljer tycker också om att bo i en semesterlägenhet då det betyder att de yngsta resenärerna inte behöver vänta på att få något att äta, utan kan få något i magen när det behövs som bäst. I de flesta semesterlägenheter finns det också mikrovågsugn där du kan värma upp mat och dryck – perfekt för de yngsta som kräver lite extra hänsyn.

Notera att det kan vara en stor skillnad på hur mycket en semesterlägenhet är utrustad – både när det gäller pentry/kokvrå/kök samt uppehållsrum och antal sovrum. Du ser de aktuella faciliteterna, när du läser beskrivningarna av semesterlägenheter på vår hemsida.

Semester med eget kök?

Det finns inte två gäster som vill ha det samma. En del vill bo i hotellrum medan andra är mer för att bo i en lägenhet under sin semester. Lyckligtvis utesluter inte det ena det andra och hos Escapeaway kan du därför välja bland ett stort utbud av handplockade semesterlägenheter på dina favoritresmål.

Vad är då skillnaden mellan ett hotellrum och en lägenhet?

Som utgångspunkt kan man säga att hotellrummet ofta har frukost inkluderat i priset medan en semesterlägenhet som regel inte inkluderar några måltider men du har möjlighet att själv laga mat i det tillhörande köket eller kokvrån. Denna form av frihet är det fortfarande många som söker när de planerar sin semester. 

Det finns lägenheter i alla storlekar och kategorier. Den minsta typen är en studio (enrumslägenhet) och är vanligtvis för två till tre personer medan de största kan rymma upp 6, 7 eller 8 personer. Läs mer om de olika lägenhetstyperna längre ner på sidan.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller