Boka en semesterlägenhet

När det står semester på schemat betyder det också att vi har friheten att göra precis det som faller oss in. Det betyder för många att man äter och dricker gott samt skämmer bort sig själv mer än hemma, då mat och dryck är en stor del av semesterupplevelsen. Därför väljer många gäster en semesterlägenhet. 

Att bo i semesterlägenhet ger dig frihet att själv tillaga enklare rätter i ditt eget pentry/kök. Du kan ha en flaska lokalproducerat vin stående i kylskåpet och när lusten uppstår kan du svalka strupen med ett par droppar – utan att ta hänsyn till öppettider i en hotellbar.

Barnfamiljer tycker också om att bo i en semesterlägenhet då det betyder att de yngsta resenärerna inte behöver vänta på att få något att äta, utan kan få något i magen när det behövs som bäst. I de flesta semesterlägenheter finns det också mikrovågsugn där du kan värma upp mat och dryck – perfekt för de yngsta som kräver lite extra hänsyn.

Notera att det kan vara en stor skillnad på hur mycket en semesterlägenhet är utrustad – både när det gäller pentry/kokvrå/kök samt uppehållsrum och antal sovrum. Du ser de aktuella faciliteterna, när du läser beskrivningarna av semesterlägenheter på vår hemsida.

Semester med eget kök?

Det finns inte två gäster som vill ha det samma. En del vill bo i hotellrum medan andra är mer för att bo i en lägenhet under sin semester. Lyckligtvis utesluter inte det ena det andra och hos Escapeaway kan du därför välja bland ett stort utbud av handplockade semesterlägenheter på dina favoritresmål.

Vad är då skillnaden mellan ett hotellrum och en lägenhet?

Som utgångspunkt kan man säga att hotellrummet ofta har frukost inkluderat i priset medan en semesterlägenhet som regel inte inkluderar några måltider men du har möjlighet att själv laga mat i det tillhörande köket eller kokvrån. Denna form av frihet är det fortfarande många som söker när de planerar sin semester. 

Det finns lägenheter i alla storlekar och kategorier. Den minsta typen är en studio (enrumslägenhet) och är vanligtvis för två till tre personer medan de största kan rymma upp 6, 7 eller 8 personer. Läs mer om de olika lägenhetstyperna längre ner på sidan.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller

Semesterlägenheter utomlands

Beroende på vilken semesterlägenhet du planerar att boka kan du ibland köpa till frukost hemifrån eller på plats under vistelsen. Gemensamt för alla semesterlägenheter är att du har möjlighet att tillaga dina måltider - kanske inte de stora gastronomiska utmaningarna - men enklare och lätta rätter. Några semesterlägenheter är bättre utrustade än andra men i regel finns det kylskåp, mikrovågsugn, spis med kokplattor och porslin, glas och bestick - det kallas kitchenette det vill säga pentry/kokvrå där den mest basala köksutrustningen finns. 

Priset för en lägenhet utomlands är ofta lite lägre än för ett hotellrum då inga måltider är inkluderade. Några av våra hideaways erbjuder inkvartering i såväl rum som lägenheter så om ni är fler som reser tillsammans med olika behov och önskemål kan ni med fördel välja den lösningen.

>> Läs om semesterlägenheter i Rom här
>> Läs om semesterlägenheter i Venedig här

Typer av semesterlägenheter

Studiolägenhet - här är sovrum, allrum och matplats i samma rum. Det är med andra ord ett stort dubbelrum med kokvrå. Här finns plats för 2 personer och eventuellt till 1 sovplats extra (bäddsoffa eller extrasäng).

1-rumslägenhet - har ett separat sovrum förutom kokvrå, allrum och matplats. Här finns plats för 2 personer och eventuellt 1 eller 2 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrasäng).

2-rumslägenhet - har två separata sovrum förutom kokvrå, allrum och matplats. Här finns plats för 4 personer och ev. 1, 2 eller 3 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrabädd).

3-rumslägenhet - har tre separata sovrum förutom kokvrå, allrum och matplats. Här finns plats för 6 personer och ev. 1 eller 2 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrabädd).

Om du reser med ett spädbarn som är upp till 2 år räknas barnet normalt inte med i antalet resenärer. På de flesta hideaways kan du hyra spjälsäng på plats eller boka hemifrån - detta räknas som extra service som betalas på plats vanligtvis EUR 5-10 per dag.

>> Läs mer om utbudet av semesterbostäder hos Escapeaway här
>> Här kan du läsa mer om semesterlägenheter i Italien i största allmänhet