Romantiskt och charmigt

Det finns så många vackra, trevliga och autentiska ställen att tillbringa en semester. Dessa ställen kan vara svåra att hitta själv. Varför? Eftersom denna typ av hotell och villor ofta är att kategorisera som gömställen – och just gömställen är vår specialitet och vårt hjärteblod,  hittar du därför här hos Escapeaway några av de mysigaste gömställena som passar perfekt för en par- eller kärlekssemester. 

Det är inte utan anledning att just hotelltypen "romantisk och charmig semester" är en av de mest sökta och populära bland våra gäster. För vem vill inte gärna på just en sådan semester? Hos Escapeaway hittar du dessa romantiska och charmiga hotell runt omkring i hela världen – framför allt i Sydeuropa och inte minst i Italien, Spanien, Grekland och Portugal, vilket är länder som vi betraktar som vår "hemmaplan".

Vad menar vi med att ett hotell är romantiskt eller charmigt – eller kanske rentav båda delar? Jag erkänner: Det är en mycket subjektiv bedömning och upplevelse. Därför kan det vara allt från ett enkelt, men mycket trevligt 2-stjärnigt hotell till ett 5-stjärnigt lyxhotell. Det är dock alltid hotell, villor och semesterlägenheter vars atmosfär skiljer sig från mängden och som oftast får de bästa och mest positiva recensionerna eftersom man som gäst känner sig särskilt välkommen och tas väl emot.

Var ligger de romantiska och charmiga hotellen?

Ett typiskt gömställe inom hotelltypen romantisk och charmig semester kan vara ett lantställe till exempel en finca på Mallorca, en agriturismo i Toscana, en quinta i Portugal eller kanske en vingård i Provence. Men det kan också vara ett litet strandhotell – till exempel på Bali, Algarvekusten eller den kroatiska skärgården. 

Finns det även romantiska och charmiga hotell i storstäderna? 

Absolut! De finns runt omkring i såväl Europa som resten av världen – och de ligger till och med i en del av de mest "coola" och spännande storstäderna som till exempel Lissabon, Rom, Bangkok, Antalya, London, Barcelona och många andra. Det handlar ofta om små, åtminstone mindre hotell med sin alldeles egna stil och "approach" och därför har vi gett dem grönt ljus som ”romantiska och charmiga hotell”.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller