Romantiskt och charmigt

Det finns så många vackra, trevliga och autentiska ställen att tillbringa en semester. Dessa ställen kan vara svåra att hitta själv. Varför? Eftersom denna typ av hotell och villor ofta är att kategorisera som gömställen – och just gömställen är vår specialitet och vårt hjärteblod,  hittar du därför här hos Escapeaway några av de mysigaste gömställena som passar perfekt för en par- eller kärlekssemester. 

Det är inte utan anledning att just hotelltypen "romantisk och charmig semester" är en av de mest sökta och populära bland våra gäster. För vem vill inte gärna på just en sådan semester? Hos Escapeaway hittar du dessa romantiska och charmiga hotell runt omkring i hela världen – framför allt i Sydeuropa och inte minst i Italien, Spanien, Grekland och Portugal, vilket är länder som vi betraktar som vår "hemmaplan".

Vad menar vi med att ett hotell är romantiskt eller charmigt – eller kanske rentav båda delar? Jag erkänner: Det är en mycket subjektiv bedömning och upplevelse. Därför kan det vara allt från ett enkelt, men mycket trevligt 2-stjärnigt hotell till ett 5-stjärnigt lyxhotell. Det är dock alltid hotell, villor och semesterlägenheter vars atmosfär skiljer sig från mängden och som oftast får de bästa och mest positiva recensionerna eftersom man som gäst känner sig särskilt välkommen och tas väl emot.

Var ligger de romantiska och charmiga hotellen?

Ett typiskt gömställe inom hotelltypen romantisk och charmig semester kan vara ett lantställe till exempel en finca på Mallorca, en agriturismo i Toscana, en quinta i Portugal eller kanske en vingård i Provence. Men det kan också vara ett litet strandhotell – till exempel på Bali, Algarvekusten eller den kroatiska skärgården. 

Finns det även romantiska och charmiga hotell i storstäderna? 

Absolut! De finns runt omkring i såväl Europa som resten av världen – och de ligger till och med i en del av de mest "coola" och spännande storstäderna som till exempel Lissabon, Rom, Bangkok, Antalya, London, Barcelona och många andra. Det handlar ofta om små, åtminstone mindre hotell med sin alldeles egna stil och "approach" och därför har vi gett dem grönt ljus som ”romantiska och charmiga hotell”.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller

Semester för par - åk på en kärlekssemester med Escapeaway

Vad säger du om en romantisk semester där bara ni två kan vara tillsammans och njuta av tvåsamheten? Escapeaway erbjuder resor till ett urval av hotell där du kan njuta av semestern med din älskade i härliga omgivningar. Det finns både små, trevliga gömställen och läckra lyxhotell med fokus på upplevelser för par.

Vad är mer romantiskt än ett charmerande hotell där tvåsamheten kan blomstra? De hotell och semesterbostäder vi erbjuder är som skapta för par. Våra gömställen - långt från vardagens stress - skapar de perfekta förutsättningarna för att ge förhållandet lite extra uppmärksamhet, och för att njuta av lugna stunder i harmoniska omgivningar. Oavsett om du föredrar ett hotell nära havet eller hellre vill bo i en olivlund i ett böljande landskap i Toscana eller i Umbrien så kan du hitta ett ställe som matchar dina önskemål om en semester med en romantisk touch.

Vi har valt ut en rad hotell och semesterbostäder på romantiska resmål där romantiken kan bli den centrala punkten för semestern - där både hotellet och omgivningarna bäddar för stilla stunder och mysig samvaro. Här bidrar omgivningarna till att skapa den rätta stämningen.

Med resetemat "romantisk semester" har vi på förhand godkänt ramarna. Du behöver bara bestämma vilket resmål som ska sätta ramarna runt just din kommande semester i tvåsamhet. Låt dig inspireras av de hotell vi har valt ut och presenterar här nedan. Om du väljer ett av de hotell som vi handplockat för en "parsemester" behöver du bara ta med dig din fantasi och ditt goda humör så blir drömmen om er romantiska semester till verklighet.

Romantiska resmål

Hos Escapeaway hittar du utvalda hotell - gömställen - på romantiska resmål i hela södra Europa, bland annat i Grekland, Italien, Spanien, Frankrike och Portugal. Här kommer du ända in under huden på de lokala och upptäcker de speciella ställena som ni kan "få för er själva" på en romantisk resa där ni njuter av semestern i det tempo som passar er. Men vad är egentligen ett "romantiskt resmål"?

För det flesta handlar romantik om att man har tid för varandra. Därnäst ska inramningen till semestern var i ordning. Sist men inte minst ska man ha några upplevelser tillsammans som man kan komma ihåg och spara som en del av förhållandet. Och även om tycke och smak är olika så finns det några resmål som bara är mer romantiska än andra:

De mest populära resmålen:

  1. Paris
  2. Venedig
  3. Rom
  4. Barcelona
  5. Lissabon

På Escapeaway har vi specialiserat oss på att hitta unika, charmiga hotell som är perfekta till en bra "parsemester". Det är hotell med unika lägen, med en spännande inredning, få rum och en unik stil - hotellet ska vara en del av upplevelsen och bilda en fin inramning. De romantiska resmålen skapar den stora upplevelsen runt själva resan och så är det upp till er att njuta av varandra.

Genom att använda vår sökmotor kan du sätta ihop en semester som precis passar dina önskemål. Valfri avgång med reguljärflyg, res från de största flygplatserna, välj själv datum och reslängd. Inkludera en hyrbil och få det hela som en paketresa som är säkrad av resegarantin - sen är ni på väg mot en fin, säker och romantisk semester.

Trevlig resa!

>> Läs även om storstadssemester i Paris här
>> Boka en storstadssemester i Lissabon här