Lyxhotell 

Letar du efter något extraordinärt och läckert? Alltså där det faktiskt är OK att du förväntar dig det lilla extra? Då kan du titta närmare bland våra hotell under temat ’lyxhotell’. För här finns ett öga för detaljer och servicenivån ligger i den övre änden av skalan, i jämförelse med andra bra ställen.

Välj ett lyxhotell om du känner för att skämma bort dig själv – eller kanske någon du tycker om. Under varje hotellbeskrivning, med detta tema, kan du läsa varför vi bedömer att standarden och faciliteterna hör till "livsnjutar-klubben". Vi kan redan nu avslöja att det oftast handlar om 4- och 5-stjärniga hotell och lägenheter och att de ofta har ett attraktivt läge med ett visst härlighetsvärde. Du vet det där lilla extra vi ibland längtar efter på semestern.

Under lyxhotell hittar du alltså boenden som vi anser vara i särklass. Där hotellen erbjuder något utöver det vanliga. Var och ett av dessa hotell är givetvis handplockade och varje hotell i denna kategori erbjuder dig något alldeles enastående.

Hos oss innebär lyxhotell inte boende till extravaganta priser på Burj el Arab, Four Seasons eller Belmond. Det handlar snarare om läckra hotell till förnuftiga priser, som alla ligger i topp när det gäller service, läge, inredning, faciliteter och allt det andra som verkligen betyder något för dig som gärna vill ha en semester ut över det vanliga. Se en del av urvalet här på sidan eller använd sökmotorn för att se alla lyxhotell på din favoritdestination. Vid varje lyxhotell kan du läsa våra personliga beskrivningar och rekommendationer - så vet du att vi har varit där före dig och för din skull.

Flera av hotellen i detta hotelltema har minst 4 stjärnor, så söker du en lyxsemester, ja då har du hamnat rätt. Se ett urval av lyxhotellen nedan och boka din lyxresa online. Vi hoppas att resorna faller dig i smaken eftersom vi har lagt ner mycket arbete på att hitta dessa pärlor . Allt för att din nästa semester ska bli en upplevelse lite ut över det förväntade. 

>> Läs även om lyxsemester i Frankrike

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller

Var hittar du då de bästa lyxhotellen?

De dyraste lyxhotellen i världen hittar du oftast i och omkring storstäder som London, New York och Paris. Hos Escapeaway däremot erbjuder vi dig istället övernttningar i ren lyx på några av dina favoritdestinationer, som till exempel Kreta, Thailand, Kroatien och Portugal... Eller vad sägs om Maldiverna? Alla med en fenomenal service och omgivningar som inte enbart är storslagna utan som även ligger nära viktiga sevärdheter, stränder, berg och städer.

Utbudet består av en rad 4- och 5-stjärniga lyxhotell som våra erfarna resekonsulter valt ut åt dig. Här har vi bland annat tittat på miljön,  att det ska råda en vänlig  atmosfär så att du känner dig skönt avslappnad och mår bra från det ögonblick du ankommer till den dag du åker hem. Vi har även tittat på hotellets faciliteter och service, som givetvis kan variera om du väljer ett lyxhotell i en av våra storstäder eller ett intill kusten. Men oftast har de antingen en SPA-avdelning eller en utomhuspool, så att du kan unna dig några minuters - eller timmars lyx i jacuzzin eller tanka på vitaminlagret intill poolkanten samtidigt som du blickar ut över ett glittrande hav. Du kanske till och med har valt ett rum med privat pool.  Det kan även vara ett hotell med den bästa restaurangen av dem alla, som får dina smaklökar att löpa amok. Lyx är det i alla fall!

En weekend i lyx - eller kanske ett par veckor

Hos Escapeaway gör vi det nämligen enkelt och flexibelt att uppleva en semester i lyx. Vi skannar igenom nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg, och på så sätt kan du sätta ihop en prisvärd semester med flexibla resedatum och reslängd. Du kanske vill ha en förlängd weekend på Mallorca eller ett par långa veckor i Thailand - bara kombinera ihop det i vår flexibla sökmotor som på få minuter kopplar ihop flyg och hotell till en attraktiv paketresa som är säkrad av Resegarantin. Lägg till transfer från och till flygplatsen eller en hyrbil för största flexibilitet.

Du kan även välja att själv köra och då hoppa från lyxhotell till lyxhotell i till exempel Frankrike, vidare till Korsika och Sardinien och sedan hem via Italien eller kanske Kroatien. Allt är möjligt med Escapeaway.