Mysiga hideaways

Vill du gärna bo extra mysigt på semestern? Alltså där stämningen och atmosfären får dig vilja att utbrista: "Åååh, vad det är skönt att leva". Ja, kort sagt, ett hideaway är ett gömställe där du gärna stannar en dag (eller två eller tre eller...) ytterligare.

Det är i alla fall vad som händer med oss, när vi besöker ett tvättäkta hideaway. Vi får lust att förlänga semestern. Men vad är det då, som ett hideaway har, som ett "vanligt hotell" inte kan bemästra  på samma sätt? Det är svårt att sätta ord på, för varje hideaway är unikt - precis som det inte finns något hotell som är likt ett annat. Men ett semester på ett hideaway har ofta en lite mer personlig touch. För här finns inte hundratals hotellrum eller lägenheter. Här finns ingen all inclusive-meny eller barnklubb. Här finns inte ett stort aktivitetsutbud - snarare tvärtom.

Däremot har ett hideaway allt för dig, som värdesätter mysiga stunder, närhet och en annorlunda upplevelse. Ett hideaway kan ligga långt ute på landet, men det kan också vara ett charmigt hotell i centrum av en storstad. Det kan dessutom vara allt från en 2-stjärnig, rustik liten finca i Spanien, till ett litet, lyxigt boutiquehotell vid stranden på Algarvekusten. Men en sak har de i alla fall gemensamt - de kan kallas för ett hideaway, det vill säga ett gömställe (som skiljer sig från andra fina platser).

Som redan nämnt, finns det inte några hotell eller hideaways som är varandra lika. Därför kan du läsa mycket mer i varje unik hotellbeskrivning, om du vill veta varför just det utvalda hotellet tillhör vår samling av tvättäkta hideaways.

Lär mer om att bo på ett hideaway här

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller