Hur vill du bo? Välj rätt hotell...

För att få den bästa möjliga semestern så är det viktigt att välja helt rätt hotell. Dina behov är kanske olika beroende på om du reser med familjen, vännerna eller din utvalda. Ibland kan det gärna få finnas en vattenrutschkana. Eller vara fritt från barn. Eller kanske vill du ha All Inclusive, eller så ska hotellet vara litet och charmigt. Det kan vara så att du reser på en begränsad budget, eller kanske vill du bara ha det mest exklusiva som vi har att erbjuda. Oavsett vad du söker, så kan du hitta det här. Du kan jämföra hotellens priser, läge och vilka faciliteter som finns på de olika hotellen. Hos Escapeaway kan du resa precis som det passar dig själv bäst, boka ditt hotell som en del av en paketresa inklusive flyg och kanske med en hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen till ditt hotell. Vill du själv arrangera resan så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom oss.

Sök efter hotell online och spara pengar

När du söker efter billiga hotell online är du säker på att få det lägsta priset här och nu, eftersom priserna är i realtid. Varje dag och varje timme uppdateras hotelldatabasen med priser allt efter utbud och efterfrågan.

Hotell online är billigare än på hotellens egna hemsidor

Det låter kanske konstigt att du i de flesta fall kan boka ett hotell billigare i vår hotell-sökmotor än på hotellets egen hemsida. Förklaringen till detta är att det råder mycket stor konkurrens mellan alla de stora hotell-sökmotorerna, och att många hotell-sökmotorer varje år köper ett stort antal hotellövernattningar. Dessutom har hotellen ofta speciella kampanjer och dessa hittar du alltid online.

Vad tycker andra kunder - läs hotellbedömningarna

Innan du bestämmer dig för vilket hotell du vill bo på, kan du läsa andra kunders värdering av hotellet - det ger en ärlig och neutral bedömning. Du kan naturligtvis även lita på de hotellstjärnor som står angivna vid varje hotell, för alla stjärnor följer den officiella klassificeringen. Sist men inte minst hittar du en mycket fördjupande beskrivning av alla hotell, och dessa beskrivningar uppdateras fortlöpande till exempel om ett hotell har blivit renoverat.

Fakta om hotell

I hotell-sökmotorn kan du vid varje hotell se fakta och faciliteter, läge, och svar på de vanligaste frågorna.

Sök efter hotell på Google karta

Tycker du att det är lättare att hitta ett hotell på en karta, då kan du också söka i hotell-sökmotorn. Denna funktion är särskilt bra om du vill bo i en stad eller ett semesterområde som du inte känner till så väl. I kart-översikten kan du även se om hotellet ligger nära flygplatsen, sevärdheter och andra viktiga parametrar.

Ofta ställda frågor


Hur bokar jag ett hotell 

Du klickar på länken hotell i vår sökmotor. Här kan du online hitta priser och lediga rum och lägenheter på hotell och semesterlägenheter över hela världen.

Ingår frukost 

När du bokar hotell online ingår det som regel alltid frukost. En del hotell har emellertid kampangepriser utan frukost. Detta kommer alltid att framgå av prislistan.
Bokar du en semesterlägenhet eller en villa så är frukost inte inkluderat i priset.

Får jag en biljett tillskickad när jag har betalat 

Ja, vi skickar en voucher på din bokning. Denna voucher ska du lämna vid ankomsten till ditt hotell eller semesterlägenhet.

Finns det rabatter för barn och för vuxna i extrabädd

Ja, på en del hotell får man rabatt när man sover i extrabädd. I sökmotorn kan du ange antal personer samt ålder på barn. Du kommer automatiskt få priset inklusive eventuell extrabäddsrabatt. I semesterlägenheter är priset alltid framräknat utifrån antal personer.

När kan jag checka in 

Normalt sett kan du få ditt hotellrum eller semesterlägenhet från kl. 12.00 på ankomstdagen. På avresedagen ska man normalt lämna hotellrummet kl. 11.00. Var uppmärksam på att det på enstaka hotell och semesterlägenheter gäller andra regler, detta kommer framgå när du bokar.

Hotell i Europa

Europa sträcker sig över ett stort område mellan Arktis och Afrika samt Asien och Atlanten. Hotellen i städerna över hela Europa utgör basen för hur man kan utforska denna väldiga region, med allt från dess längsta flod, Volga, till dess högsta punkt, Mount Elbrus, och genom regionens olika klimat.

Hotellen i en del av Europas största och mest populära städer, är platsen där du kan vila och koppla av, allt medan du upplever de många olika kulturerna, attraktionerna och ljuden. I de fem största europeiska regionerna – Väst-, Nord-, Öst- och Centraleuropa samt Medelhavsområdet – kommer hotellen vara avgörande för hur mycket du kommer kunna njuta och av dina upplevelser av allt det som Europa har att erbjuda, med allt från Vatikanen till lilleputtstaten Monaco.

Europas hotell spänner över ett stort spektrum med allt från de allra billigaste till de otroligt lyxiga hotellen och finns överallt samt finns för alla plånböcker.

De mest populära storstäderna i Europa

  • Hotell i Rom
  • Hotell i Paris
  • Hotell i London
  • Hotell i Barcelona

De mest populära länderna

  • Hotell i Italien
  • Hotell i Spanien
  • Hotell i Tyskland
  • Hotell i Frankrike

Läs mer