Välj bland de bästa hotellen online

För att få den bästa möjliga semestern så är det viktigt att välja rätt hotell. Inramningen ska vara den rätta och därför har vi på Escapeaway valt att enbart visa hotell med topprecensioner - den bästa indikationen på att gästerna här får en bra upplevelse. Boka dina hotellövernattningar hos Escapeaway i dag!

Dina behov är kanske olika beroende på om du reser med familjen, vännerna eller din utvalda. Ibland kan det gärna få finnas en vattenrutschkana. Eller vara fritt från barn. Eller kanske du vill ha All Inclusive, eller så ska hotellet vara litet och charmigt. Det kan vara så att du reser på en begränsad budget, eller kanske vill du bara ha det mest exklusiva som vi har att erbjuda.

Oavsett vad du söker, så kan du hitta det här. Du kan jämföra hotellens priser, läge och vilka faciliteter som finns på de olika hotellen. Hos Escapeaway kan du resa precis som det passar dig själv bäst, boka ditt hotell som en del av en paketresa inklusive flyg och kanske med en hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen till ditt hotell. Vill du själv arrangera resan så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom oss.

Hos Escapeaway hittar du handplockade hotell på populära resmål i länder som till exempel Italien, Spanien, Frankrike, Grekland och Portugal. Ett hotell är inte bara ett hotell hos Escapeaway, utan noga utvalt och alltid till konkurrenskraftiga priser. Vi har delat upp våra hotell i olika hotelltyper, som t.ex. barnvänligt, bra för vuxna och hotell nära havet osv.

Använd vår smarta sökmotor och välj det land eller resmål du vill resa till, sätt sedan samman det med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Under varje hotell hittar du våra personliga beskrivningar, gästrecensioner, foton och mycket mer. Kom ihåg att du kan välja att boka en resa med flyg, hotell och eventuell hyrbil, eller endast boka hotellet om du själv vill arrangera transporten.

Sök efter hotell online och spara pengar

När du söker efter billiga hotell online är du säker på att få det lägsta priset här och nu, eftersom priserna är i realtid. Varje dag och varje timme uppdateras hotelldatabasen med priser allt efter utbud och efterfrågan.

Det låter kanske konstigt att du i de flesta fall kan boka ett hotell billigare i vår hotell-sökmotor än på hotellets egen hemsida. Förklaringen till detta är att det råder mycket stor konkurrens mellan alla de stora hotell-sökmotorerna, och att många hotell-sökmotorer varje år köper ett stort antal hotellövernattningar. Dessutom har hotellen ofta speciella kampanjer och dessa hittar du alltid online.

Vad tycker andra kunder - läs hotellrecensionerna

Innan du bestämmer dig för vilket hotell du vill bo på, kan du läsa andra kunders värdering av hotellet - det ger en ärlig och neutral bedömning. Du kan naturligtvis även lita på de hotellstjärnor som står angivna vid varje hotell, för alla stjärnor följer den officiella klassificeringen. Sist men inte minst hittar du en mycket fördjupande beskrivning av alla hotell, och dessa beskrivningar uppdateras fortlöpande till exempel om ett hotell har blivit renoverat.

I hotell-sökmotorn kan du vid varje hotell se fakta och faciliteter, läge samt hitta svar på de vanligaste frågorna.

Sök efter hotell via kartan

Tycker du att det är lättare att hitta ett hotell på en karta, då kan du också söka i hotell-sökmotorn. Denna funktion är särskilt bra om du vill bo i en stad eller ett semesterområde som du inte känner till så väl. I kart-översikten kan du även se om hotellet ligger nära flygplatsen, sevärdheter och andra viktiga parametrar.

Ofta ställda frågor om hotell 

Hur bokar jag hotell?

Du klickar på länken "hotell" i vår sökmotor. Här kan du hitta priser on-line samt lediga rum och lägenheter på hotell och semesterlägenheter över hela världen.

Ingår frukost? 

När du bokar hotell online ingår det som regel alltid frukost. En del hotell har emellertid kampanjpriser utan frukost - detta kommer alltid att framgå av sökresultatet.
Bokar du en semesterlägenhet eller en villa så är frukost inte inkluderat i priset.

Får jag en voucher/resebevis när jag har betalat? 

Ja, vi skickar en voucher på din bokning. Denna voucher ska du lämna vid ankomsten till ditt hotell eller semesterlägenhet. Du bör därför printa ut den redan där hemma.

Finns det rabatter för barn och för vuxna i extrabädd?

Ja, på en del hotell får man rabatt när man sover i extrabädd. I sökmotorn kan du ange antal personer samt ålder på barn. Du kommer automatiskt få priset inklusive eventuell extrabäddsrabatt. I semesterlägenheter är priset alltid framräknat utifrån antal personer.

När kan jag checka in? 

Normalt sett kan du få ditt hotellrum eller semesterlägenhet från kl. 12.00 på ankomstdagen. På avresedagen ska man normalt lämna hotellrummet kl. 11.00. Var uppmärksam på att det på enstaka hotell och semesterlägenheter gäller andra regler, detta kommer tydligt framgå när du bokar.

Hotell i Europa

Europa sträcker sig över ett stort område mellan Arktis och Afrika samt Asien och Atlanten. Hotellen i städerna över hela Europa utgör basen för hur man kan utforska denna väldiga region, med allt från dess längsta flod, Volga, till dess högsta punkt, Mount Elbrus, och genom regionens olika klimat.

Hotellen i en del av Europas största och mest populära städer, är platsen där du kan vila och koppla av, allt medan du upplever de många olika kulturerna, attraktionerna och ljuden. I de fem största europeiska regionerna – Väst-, Nord-, Öst- och Centraleuropa samt Medelhavsområdet – kommer hotellen vara avgörande för hur mycket du kommer kunna njuta och av dina upplevelser av allt det som Europa har att erbjuda, med allt från Vatikanen till lilleputtstaten Monaco.

Europas hotell spänner över ett stort spektrum med allt från de allra billigaste till de otroligt lyxiga hotellen och finns överallt samt finns för alla plånböcker.

>> Läs mer om storstadssemester här

De mest populära länderna

Alla hotell hos Escapeaway är som nämnt noga utvalda efter de bästa omdömena - ja, och självklart vår egen erfarenhet efter otaliga resor till tusentals hotell på de mest populära resmålen i Europa och världen. Under varje hotell, semesterlägenhet eller villa, kan du läsa recensioner och erfarenheter från gäster som rest med Escapeaway, vilka du kan jämföra med rekommendationer från bland annat Tripadvisor och Booking.com. Du kan naturligtvis också läsa omdömen om oss som resebyrå på Trustpilot.

>> Läs mer om våra noga utvalda semesterboenden här

Uppvärmd utomhuspool

En pool är helt enkelt bäst när man kan njuta av den året runt! Du kan ju välja ett hotell som har en av inomhus typen om utomhustemperaturen inte är mild nog – men du kan även välja att ta en titt på hotellen nedan. Gemensamt för dem alla är att de kan erbjuda en utomhuspool som är uppvärmd. Härligt, eller hur?

Det finns många resmål, framför allt i Europa, där temperaturerna om vintern är sköna, men inte överdrivet varma, därför är också många pooler säsongsöppna – därför är det extra uppskattat av många när man kan hoppa i en uppvärmd pool, där temperaturen ofta ligger mellan 25–30 grader – en riktigt behaglig badtemperatur, om du frågar mig. Och om du reser under vintersäsongen med barn, men inte själv är något vattendjur, så finns det hjälp att få – du hittar nämligen även hotell där barnpoolen är uppvärmd så att de yngsta resenärerna kan roa sig och plaska runt, medan du kopplar av vid poolkanten. Under varje hotell i listan nedan kan du läsa mer om varje uppvärmd utomhuspool.