Resor till Zakynthos

Ön Zakynthos som lokalt helt kort kallas Zante är den sydligaste av de Ioniska öarna utanför Greklands västkust. Tack vare de milda vintrarnas livgivande nederbörd kan du här njuta av ett frodigt ö-paradis som framför allt är känt för sina fantastiska sandstränder med kristallklart, blått vatten. De mest populära av de familjevänliga stränderna och semesterorterna hittar du längs öns syd- och östkust. Reser du i stället till väst- eller nordkusten får du uppleva ett betagande landskap där de breda gyllene sandstränderna är ersatta av branta, dramatiska klippor som reser sig brant ur det turkosblåa havet. Även på dessa kuster döljer sig dock många små idylliska badvikar som till exempel den berömda Navagio-standen (skeppsbrottstranden), en av de mest ikoniska stränderna i Grekland.

Grekisk ö-idyll för en avkopplande semester

På öns mest populära resmål som huvudsakligen är koncentrerade till området mellan Laganas och Kalamaki på sydkusten hittar du utöver de inbjudande stränderna massor av caféer och tavernor. Naturligtvis medför turismen att restaurangernas menyer mest består av internationellt välkända rätter, men även i de populära badorterna hittar du matställen som serverar välsmakande traditionella rätter från det autentiska grekiska köket. I öns huvudstad Zakynthos finns det många spännande butiker att utforska och i de små sidogatorna ligger många bra restauranger där grekerna själva föredrar att äta.

Även om en resa till Zakynthos är perfekt för en avkopplande badsemester så erbjuder den lilla ön även en mängd andra aktivitetsmöjligheter. Reser du hit med mindre barn kommer en tur till Gouleika och det lilla vattenlandet Zante Water Village med sina roliga vattenrutschkanor helt säkert bli en succé. Zakynthos är emellertid inte precis ett resmål som svämmar över av denna typ av attraktioner men har däremot ett stort utbud av långgrunda och barnvänliga stränder som är perfekta för resande som i första hand vill ha en avkopplande och fridfull semester vid det varma Medelhavet. En av de mest populära aktiviteterna är de guidade båtturerna längs kusten till de spektakulära blå grottorna eller för att se de sällsynta havssköldpaddorna som lägger sina ägg på flera av stränderna på ön.

Smuggelfartyg och orörda småstäder

Zakynthos är inte större än att du med en hyrbil kan köra runt hela ön på en dag även inräknat pauser vid några av de mest intressanta sevärdheterna. Kör du till exempel från huvudorten norr ut längs kusten blir landskapet mer och mer imponerande efterhand som du närmar dig bergen. Du kan sedan fortsätta ner till det vackert belägna Agios Nikolaos. Efter en förfriskning på något av caféerna som ligger ända nere vid vattnet kan du tvära över västerut till en av Greklands mest fotograferade och idylliska stränder, Navagio. Stranden som ligger i en liten bukt vid foten av lodräta, ljusa klippor är känd för sitt rustika vrak av ett smuggelfartyg som förliste här 1981.

Har du en hyrbil så behöver du på en resa till Zakynthos inte enbart besöka de mest kända sevärdheterna, för med en bil kan du lättare uppleva livet i de små byarna i inlandet som nästan är helt opåverkade av turismen. I dessa små byar finns det naturligtvis inte en massa butiker eller caféer men du kan hitta trevliga tavernor och små bodar som säljer lokala produkter som timjanhonung, oliver och vin.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Zakynthos

 • Laganas
  4 hotell
  I Laganas finns det alltid möjlighet för en glad kväll på stan. Nattlivet med massor av barer och diskotek är det bästa på hela ön. Den andra stora attraktionen som i lika hög grad är värd att resa hit för är den kilometerlånga, gyllene sandstranden.
 • Tsilivi
  4 hotell
  Tsilivi ligger vid en liten bukt på den idylliska ön Zakynthos. Denna populära semesterort är perfekt för en avkopplande badsemester med familjen. Här har ni utöver den fina sandstranden med sitt kristallklara vatten massor av matställen och ... underhållning att välja mellan. Läs mer
 • Kalamaki
  3 hotell
  Kalamaki ligger vid en lång gyllene sandstrand. Detta är en fridfull oas där du kan tillbringa semestern vid buktens glasklara hav där även den sällsynta havssköldpaddan lever och lägger sina ägg. I grannstaden finns ett livligare nattliv om ... du vill att det ska hända lite mer på kvällen. Läs mer

Populära hotell i Zakynthos

Grekland, Grekiska Öar, Zakynthos, Kalamaki
9,8
Fantastiskt
34 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste strand: ca. 2.2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Zakynthos, Kalamaki
9,1
Fantastiskt
292 omdömen
 • Närmaste flygplats: 5 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Zakynthos, Laganas
9,6
Fantastiskt
190 omdömen
 • Närmaste flygplats: 5 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi