Resor till Vouliagmeni

Vouliagmeni tävlar om titeln som den mest exklusiva och eleganta förstaden till Aten. Denna lilla kuststad omkring 20 kilometer söder om Greklands huvudstad är känd för sina hotell och stränder av högsta kvalitet. Med sin tillbakalutade atmosfär är Vouliagmeni ett bra alternativ till det mer hektiska Aten om det är en avkopplande resa kryddad med spännande upplevelser du söker.

Några som har uppskattat Vouliagmenis kvaliteter på sin tid är bland andra Jackie Onassis och Bridget Bardot. Precis som de kan du på en resa till Vouliagmeni fördriva dagen på någon av de härliga stränderna vid det turkosblåa havet. Här finns det även möjlighet att ägna sig åt olika former av vattensport. Du kan också slå dig ner vid sjön som har gett namn åt staden. Vouliagmeni-sjön är unik eftersom den besår av havsvatten blandat med källvatten som sipprar ut ur marken. Sjön har tack vare sitt varma, mineralrika vatten varit en populär SPA-plats sedan 1800-talet.

Det ligger en populär restaurang vid sjön men den är bara en i mängden av alla bra restauranger, caféer och strandklubbar som i sig har blivit en stor attraktion i Vouliagmeni. Det finns både ställen där du kan fördjupa dig i imponerande vinmenyer och spännande cocktails samt ställen kända för deras läckra fiskrätter som allt kan avnjutas med fantastisk utsikt över sjön och solnedgången.

Vouliagmeni ligger vackert placerad vid foten av bergskedjan Hymettus. Ner genom staden sträcker sig boulevarden Athinas som startar ända inne i Atens centrum och fortsätter från Vouliagmeni vidare längs kusten söderut. Den största delen av staden ligger öster om boulevarden med bland annat den lokala skolan och rådhuset. Det är emellertid på västsidan av vägen bland barrträden som de två halvöarna Megalo och Mikro Kavouri ligger med sina lockande sand- och stenstränder, lustbåtshamnar, idrottsanläggningar och inte minst alla restauranger och tavernor.

Utforska stränderna och berömda sevärdheter

Allt du kan önska dig för en avkopplande semester med sol och bad hittar du i Vouliagmeni. Kan du slita dig från det turkosblåa vattnet så har du här naturligtvis även en perfekt utgångspunkt för att utforska Greklands mest berömda plats och sevärdhet Aten. Antingen på egen hand eller på guidade turer kan du till exempel besöka huvudstadens Akropolis samt gå på upptäcktsfärd på stadens många fantastiska museer.

På din resa till Vouliagmeni kan det emellertid även rekommenderas att ta en tur längre söderut. Ute på spetsen av Kap Soúnion ligger till exempel ruinerna av Poseidon-templet. Det finns i och för sig inga pelare kvar i templet men på grund av sitt läge på randen av en klippa över Egeiska havet är detta en unik plats. På vägen söderut från Vouliagmeni passerar du åtskilliga lockande stränder. Åker du i egen bil kan du lätt stanna till och ta dig ett dopp innan du kör vidare.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat till vårt program med resor till Vouliagmeni. Dessa hotell och semesterboenden kan du se i vår sökmotor där du även lätt kan boka dina flygbiljetter till resan.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Vouliagmeni