Resor till Sounio

Halvön Attika är mest känd på grund av att Aten ligger här. Den grekiska huvudstaden är emellertid inte det enda intressanta resmålet på halvön som från fastlandet sticker ut i det Egeiska havet. På Kap Sounion som utgör själva spetsen av halvön ligger det kända Poseidontemplet som byggdes omkring 440 före Kristus till ära av havets gud.

Uppifrån den vackra tempelruinen som ligger 60 meter över havet kan du njuta av en fantastisk solnedgång, eventuellt medan du avnjuter en måltid på den närliggande tavernan. Vänder du blicken åt väster ser du ut över bukten och den lilla semesterorten Sounio som ligger på en skogbevuxen sluttning ner mot en underbar, familjevänlig strand. I jämförelse med den hektiska huvudstaden som bara ligger omkring 60 kilometer norrut så råder det en mycket avkopplande atmosfär här i Sounio.

Utöver den närmsta stranden precis nedanför staden så finns det åtskilliga inbjudande badbukter och vikar på den södra delen av Attikahalvön. Bara ett par kilometer från Sounio hittar du till exempel den populära och långa Legrenonstranden och lite längre västerut den idylliska Kapestranden som ligger vid foten av en lång trappa men med sitt turkosblåa, kristallklara vatten är stranden värd besväret med alla trappstegen.

Går resan till Sounio så får du med andra ord rikliga möjligheter att koppla av vid vattnet och att njuta av den varma grekiska solen. Tillsammans med goda kulinariska upplevelser på närområdets restauranger och tavernor skapar detta perfekta förutsättningar till avkoppling från den hektiska vardagen där hemma. Vill du inte enbart slappa på stranden så finns det dessutom flera spännande utflyktsmål inom kort räckhåll.

Natur och storstad inom kort räckvidd

Som tidigare nämnt kan du lätt besöka det närliggande Poseidontemplet men det finns även mycket annat att göra på Attikahalvön. När du packar resväskan inför din resa till Sounio kan det till exempel rekommenderas lägga med ett par bra vandringsskor. Precis norr om den lilla kuststaden breder nämligen en nationalpark ut sig åt norr. På dina vandringsturer här kan du utforska åtskilliga historiska sevärdheter och vacker natur som bland annat inkluderar en spektakulär, djup krater "Chaos", du kan gå längs kanten runt hela kratern.

När det gäller sightseeing på din resa till Sounio är det naturligtvis som gjort för att avsätta en dag av semestern till att utforska Aten. Utöver världsberömda historiska sevärdheter på den soldränkta Akropolisklippan så bjuder Greklands huvudstad på ett sprudlande folkliv med affärer, färgglada marknader, barer och tavernor.

Boka din resa till Sounio idag så kan du börja se fram mot ett både avkopplande och upplevelserikt grekiskt äventyr. Vi har handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna för att ge din semester den bästa inramningen. Dessa hotell och semesterbostäder hittar du i vår sökmotor där du även kan boka dina flygbiljetter till resan.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Sounio