Resor till Sivota

Utöver stränder i särklass så hittar du i Sivota massor av grekisk karaktär och en sällsynt ofördärvad charm. I Sivota, som ligger på det västliga, grekiska fastlandet utanför sydspetsen av Korfu, kan du i hamnen välja bland ett brett utbud av caféer, tavernor, restauranger och små butiker om nu inte de enastående stränderna lockar för mycket. Dessa stränder är med sitt kristallklara vatten idealiska för snorkling.

Karibisk stämning i Grekland

De närmsta stränderna norr och söder om hamnen ligger i små vikar med det renaste, turkosblåa vatten du kan tänka dig och omgivna av skogsklädda klippor När du står här med tårna i den mjuka sanden är det lätt att förstå varför Sivota bliovit känt som "Greklands Karibien". Vill du inte gå så tar det bara ett par minuter med taxi att ta sig runt till stadens olika stränder. Det kan dessutom varmt rekommenderas att följa med någon utflyktsbåt från den trevliga hamnen för att på så sätt utforska dolda stränder, grottor och småöar längs den vackra kuststräckan.

Utöver turbåtarna kommer du se många lustbåtar i den lilla hamnen. Det är populärt att ta sig till Sivota sjövägen och därifrån ha en bas att utforska områdets frodiga, obebodda öar med deras idylliska bukter och isolerade stränder. Du behöver emellertid inte vara båtägare för att ge dig ut på sådana äventyr under din semester. Det går nämligen även att hyra små motorbåtar som efter lite instruktioner är lätta att styra. Vill du prova alla stränder i området så kommer det ta hela semestern eller mer i anspråk.

Avsätt gärna en dag eller mer för turer inåt land. Hyr du en bil eller vespa kan du köra genom tallskogar och olivlundar upp till måleriska bergsbyar, kloster och vitkalkade kyrkor. För en lite längre dagsutflykt finns möjligheten att ta en tur till det lilla grannlandet Albanien i norr. Det är bara 50 kilometer till gränsen där till exempel den natursköna nationalparken Butrint väntar precis på den andra sidan.

Du har med andra ord möjlighet att uppleva det äkta Grekland på en resa till Sivota även om Sivota i sig inte bara är ett stillsamt fiskeläge längre så är det ändå inte översvämmat av turister. Här kan du avnjuta traditionella grekiska rätter på stadens fina urval av tavernor och restauranger. Du kommer även uppleva att många greker själva reser hit för att njuta av den avkopplande och ofördärvade stämningen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Sivota

Populära hotell i Sivota

Grekland, Sivota
9,6
Fantastiskt
145 omdömen
  • Närmaste flygplats: 93 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Sivota
9,4
Fantastiskt
119 omdömen
  • Närmaste flygplats: 92 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Grekland, Sivota
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi