Semesterbostäder i Grekland

Ska din nästa semester spenderas under den grekiska himlen? På de flesta platser i Grekland finns ett stort utbud av olika typer av semesterbostäder som kan utgöra grunden till en lyckad och avkopplande semester med massor av sol och spännande aktiviteter. 

Grekland har alla de element som krävs för att få den perfekta semestern: ett soligt och varmt klimat, massor av intressanta sevärdheter, bildskön natur och inte minst en gästfri lokalbefolkning. Det är därför inte konstigt att Grekland är ett av svenskarnas favoritresmål som de återvänder till år efter år.

Avgörande för att din semester i Grekland ska bli så bra som möjligt är valet av semesterbostad. Vill du ha en unik semesterupplevelse har vi på Escapeaway redan varit i Grekland och valt ut en rad helt speciella semesterbostäder där en upplevelse utöver det vanliga väntar dig. 

Dessutom är Grekland mycket större än vad man först tror. Visste du att det finns mer än 6 000 grekiska öar? Bara cirka 230 av dessa öar är bebodda vilket vittnar om att det fortfarande finns många orörda öar i det grekiska ö-havet.

Låt oss vara realistiska, du kommer inte hinna med att besöka alla 6 000 öarna på en semester i Grekland, nöj dig istället med ett ställe som till exempel Kreta för du kommer inte få det långtråkigt. Oavsett om du längtar efter avkoppling, aktivitet, natursceneri eller pittoreska miljöer. På Kreta får du hela paletten full - det svåraste är vad man ska välja bort, för du kan inte hinna med allt.

Om vi fokuserar på till exempel Kreta kan du se fram emot aktiviteter till lands och till havs så som båtturer längs kusten, besök på vingårdar i inlandet, vandring i bergen och i raviner eller en tur på hästryggen.

Maten förtjänar ett kapitel för sig. Även om grekisk gastronomi sällan platsar hos guide Michelin finns här många välsmakande traditionella rätter att sätta tänderna i. Det grekiska medelhavsköket är härligt rustikt, äkta och ärligt. Om du undviker klassikerna på turistmenyerna så som feta och tzatziki så väntar dig en stor gastronomisk upplevelse - rådet är som alltid "ät vad lokalbefolkningen äter" så blir du inte besviken.

Enkla rätter tillagas utifrån säsongens råvaror ofta kryddade med allt från citron, olivolja, oregano, vitlök, timjan till mynta (vattnas det i munnen även på dig nu?).

Såväl fisk som kött lämpar sig väl att grilla och då används många av de tidigare nämnda kryddorna i en strid ström som smakförstärkare. Prova till exempel helstekt lamm med mynta och vitlök - det smakar himmelskt. Som "mellanrätt" bör du beställa ett litet urval av de många "mezedes", vilka kan bestå av ett slags hembakat pitabröd, oliver, bönsallad och mycket annat.

Hos Escapeaway är vi experter på resor till Grekland och vi har varit danskarnas favorit respartner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta sagolika semesterland. Vi har valt ut semesterområdenas bästa hotell och semesterbostäder åt dig så du helt kan fokusera på att vara ledig och koppla av. Välj själv om du bara vill boka ditt boende genom oss eller om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs även om lyxresor till Grekland här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Grekland

Populära hotell i Grekland

Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Rhodos stad
9,4
Fantastiskt
2237 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Lindos
9,7
Fantastiskt
380 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Faliraki
9,7
Fantastiskt
2386 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så väljer vi ut semesterbostäder i Grekland åt dig

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa semesterbostäderna i Grekland för dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till att kvaliteten är som den ska - och ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi har därför stränga krav på våra boendens kvalitet och vi presenterar enbart semesterbostäder som fått fina recensioner från tidigare gäster. På så sätt har vi en fortlöpande kontroll av de enskilda hotellen och semesterlägenheterna så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och dina reskamrater.

Här nedan kan du se en översikt över alla Escapeaways semesterbostäder och hotell i Grekland. Allt utifrån dina semesterönskemål kan du hitta inspiration lite här och där på nedanstående länk där du kan klicka på "avancerad sökning". Här kan du skriva in allt från semesterbudget till resetema. Därefter kommer de olika alternativen och möjligheterna att visa sig ett efter ett med beskrivning, pris och bildgalleri, därefter kan du starta bokningen av din nästa semester. 

Om du inte hittar precis det du söker eller om ditt favorithotell är fullbokat är du hjärtligt välkommen att använda dig av vårt frågeformulär under förfrågan, så återkommer vi till dig med ett skräddarsytt förslag – för vi kan nästan alltid "trolla" fram något som du inte kan hitta under sökresultaten på hemsidan.

Har du frågor angående våra resor eller vill du ha ett gott råd vid val av hotell så är du alltid välkommen att kontakta oss. Jag önskar dig en riktigt trevlig semester i Grekland med Escapeaway.

Lär mer om hur du reser till Grekland och bor på handplockade, unika hotell och semesterbostäder.

>> Läs mer om våra utvalda hotell i Grekland här