Resor till Oia

Oia klamrar sig fast på klippan vid Santorinis norra spets, högt uppe över den gamla vulkankratern. Den betagande panoramautsikten över det Egeiska havet är framförallt runt solnedgången nästan omöjlig att slita blicken från - och det är nog också en av de mest fotograferade utsikterna i hela Grekland. Själva staden Oia hör också till en av de mest fotogeniska i landet, med dess charmiga vitkalkade hus, vars koboltblå tak utan tvekan pryder många fotoalbum världen över. 

Storslaget och intimt 

Det är en oförglömlig upplevelse att endast strosa runt på Oias smala gator, där det finns gott om kringelkrokar som ofta leder till en ny, vacker vy att beundra. Staden är inte direkt stor, men det finns gott om saker att se och besöka. Du kan exempelvis besöka en av stadens alla spännande gallerior och butiker, där många lokala konstnärer säljer sina verk. Då Oia är en av vulkanöns mest kända och exklusiva resmål, har du på en resa hit rik möjlighet att njuta av utsikterna och den idylliska stämningen som råder på stadens restauranger. Vill du njuta av solnedgången tillsammans med din måltid, bör du dock boka bord i god tid.

Oia är en av de mest kända städerna på Santorini och får under högsäsongen många besökare under dagen. Men har du din bas här under semestern, har du ideala möjligheter för att uppleva Oia från dess bästa och mer lugna sida tidigt på morgonen och sent på kvällen. Här du friska ben, kan det också rekommenderas att du tar den långa trappan ner till Ammoudi-bukten som ligger nedanför stan. Här ligger en rad trevliga tavernor som serverar läckra fiskrätter direkt från havet. Känner du dig för trött för att ta turen tillbaka upp till Oia, finns det ofta taxibilar som står och väntar på att få köra dig tillbaka.

Många passar också på att bada i det frestande, turkosblå havet när de besöker Ammoudi. Men är det avslappnande strandliv du efterfrågar, är det bättre att göra en utflykt till en av öns berömda, mörka lavastränder. Med taxi eller hyrbil tar det till exempel inte mer än några minuter att åka till Baxedes. En annan populär aktivitet på en resa till Oia, är att promenera till grannstaden Fira. För många står denna tur till öns huvudstad högt på aktivitetslistan under semestern. Denna vandring bjuder på några av de vackraste utsikterna på Santorini och under vägen passerar du både Imeroviglio och Firostefani där du kan ta en paus på ett café.

Boka din resa till Oia här

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till oss på Escapeaway Resor, som gäst på ett av våra härliga hotell i Oia. Vi är specialister på resor till Grekland, där du bor på ett handplockat hotell. Du bestämmer själv hur länge du vill vara borta, och om du önskar bo på flera olika hotell på Santorini, då du enkelt kan kombinera flera hotell i din paketresa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Oia

Populära hotell i Oia

Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Oia
9,7
Fantastiskt
278 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Oia
9,9
Fantastiskt
114 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Oia
9,8
Fantastiskt
233 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)