Resor till Imerovigli

Imerovigli är den typen av liten stad eller by som de flesta av oss ser framför sig när vi tänker på Santorini. I denna stad på randen av vulkankratern hittar du ikoniska vitkalkade hus med blå kupoler och kan njuta av storslagna utsikter över det glittrande havet. Det är svårt att föreställa sig en mer målerisk bergsby som dessutom utgör den perfekta platsen för en avkopplande och romantisk semester i det grekiska ö-havet.

Imerovigli ligger på den norra delen av Santorini omkring 300 meter över havet och enbart ett par kilometer öster om öns huvudstad Fira. De två städerna hänger mer eller mindre samman men det är mer fridfullt och mycket mindre turistigt i Imerovigli. Den exklusiva prägeln och de idylliska omgivningarna gör att Imerovigli framför allt har blivit ett populärt resmål för brudpar och för andra par som söker en reseupplevelse utöver det vanliga. Det finns dessutom åtskilliga stämningsfulla och vackra kyrkor i staden som gärna står för vigseln.

Oavsett om du reser till Imerovigli med din utvalda, med familjen eller om du reser ensam så blir du aldrig trött på utsikten. Vill du inte enbart njuta av utsikten från en restaurang eller på en terrass med en svalkande drink så kan det starkt rekommenderas att göra en vandringstur i området. Utanför Imerovigli ligger till exempel den iögonfallande klippan Skaros som utgör ett självklart mål för en vandringstur. Här ute byggde bysantinerna på 1200-talet en fästning, La Roka, som med tiden blev centrum för en liten stad. Här var invånarna väl skyddade mot angrepp men naturens krafter kunde man inte gardera sig mot.

På 1600-talet då Santorini-vulkanen fick ett utbrott med kraftiga jordskalv föll en del av Skaros-klippan samman. Återkommande vulkanutbrott under de följande århundradena gjorde att man lämnade den framskjutna klippan till fördel för Fira och Imerovigli. När du idag går ut till klippan längs den smala stigen återstår det enbart enstaka ruiner. I gengäld har du här ute en fantastisk utsikt över havet och tillbaka in mot Imerovigli.

Så bokar du din resa till Imerovigli

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra hotell i Imerovigli vilka vi har handplockat till vårt program. Vi är specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell som har det där lilla extra. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan. Du bestämmer själv resans längd och med ett par extra klick kan du även boka flygbiljetterna till resan. Lättare kan det inte bli att säkra sig en drömsemester i den grekiska ö-världen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Imerovigli

Populära hotell i Imerovigli

Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Imerovigli
9,6
Fantastiskt
139 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 3.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Imerovigli
9,9
Fantastiskt
190 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Santorini, Imerovigli
9,4
Fantastiskt
362 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 6 km
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Imerovigli?

9,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner