Resor till Santorini

Den grekiska vulkanön Santorini är, tillsammans med de närliggande öarna Thirasia och Aspronisi, egentligen resterna av en större ö, som delvis kollappsade och sjönk ner i havet under ett gigantiskt vulkanutbrott för 3600 år sedan. Idag är Santorini en av de grekiska öarnas vackrate och mest populära resmål. En spektakulär vulkankrater med utsikt över det azurblå havet och en unik gästfrihet väntar på dig på denna speciella ö. Hos Escapeaway är vi specialister på billiga resor till Santorini i Grekland, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Städer på Santorini

Santorini, som på grekiska officiellt heter Thira, ligger i det Egeiska havet, ungefär mitt emellan Aten och Kreta. Av de 33 bebodda öarna i Kykladerna, tillhör Santorini tillsammans med Mykonos de mest kända resmålen - både tack vare de fantastiska landskapen, men också på grund av dess trevliga städer. Det gäller till exempel den mest fotograferade staden Oia på den norra delen av ön, varifrån du kan njuta av de vackraste solnedgångarna över havet, som du kan tänka dig, samt huvudstaden Thira (också känd som Fira), som bjuder in till utforskning av smala, romantiska gator. Oavsett vart du beger dig på Santorini, kommer du få stanna upp för att beundra de betagande utsikterna över havet ner över de vitkalkade husen, blå kupolkyrkorna och långsträckta vinfälten.

Generellt är städerna som ligger vid västkusten de mest populära destinatonerna och har också det bästa nattliget. Reser du till Santorini med barn är de lugnare badorterna vid den sydöstra kusten kanske ett bättre val. Oavsett var ditt hotell ligger, har du dock alla öns sevärdheter och attraktioner inom räckvidd. Det inkluderar alla goda restauranger och trevliga tavernor där du kan fördjupa dig i det grekiska kökets alla härligheter.

Spektakulära vandringsleder och lavastränder

Framförallt på våren och sensommaren då temperaturerna är lägre, har du goda möjligheter att utforska ön till fots. Du kan till exempel vandra mellan Fira och Oia där du på den cirka 3-4 timmar långa rutten skäms bort med spektakulära panoramautsikter. Reser du till Santorini mitt på sommaren, bör du börja din vandringstur tidigt på dagen för att undvika hettan mitt på dagen. Är du på semester på Santorini först och främst för att slappna av, kan du naturligtvis göra det på öns sköna stränder. I Perivolos och Perissa på öns sydöstra kust sträcker sig lavastrandens mörka sand sig kilometervis längs det kristallklara havet.

I Santorinis inre, mellan västkustens dramatiska klippor och östkustens frestande stränder, kan du uppleva fler traditionella grekiska landsorter och flera vingårdar där man erbjuder provsmakningar och guidade turer längs vinrankorna. Santorini är emd andra ord ett resmål som trots sin lilla storlek bjuder på många möjligheter oavsettt om du reser med barn, som barn eller ensam.

 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell på Santorini