Resor till Votsalakia

Innan semesterresenärerna hittade vägen till södra Samos utgjordes Votsalakia enbart av ett litet fiskeläge vid namn Kampos Marathokampou. I dag ligger här vid foten av Kerkis-berget en attraktiv semesterort som lyckligtvis har förmått att bevara sin ursprungliga intima och fridfulla atmosfär. Här finns fortfarande gott om plats både uppe mellan hotellen och semesterbostäderna och inte minst nere längs den långa barnvänliga stranden vid det turkosblåa havet. På denna strand hittar du lätt ett ställe att bre ut ditt badlakan i solen på den mjuka sanden eller på en liggstol i skuggan av en parasoll.

Koppla av på stranden eller utforska Samos

Det Egeiska Havets klara vatten och stranden med sin mjuka sand och små rullstenar är helt oemotståndlig. Reser du till Votsalakia med familjen på sommaren kommer det helt säkert sluta med att ni tillbringar en hel del tid med att bara koppla av på den samma. Skulle ni under dagens lopp få behov av någon förfriskning så är det inte många meter upp till strandvägen där det finne ett bra utbud av tavernor och caféer som lockar med calamares, souvlaki och andra läckerheter från det grekiska köket.

Det vackra läget vid foten av bergen vid det glittrande havet och de fina faciliteterna gör Votsalakia till den sortens ställe som man omedelbart faller pladask för. Här glömmer både barn och vuxna snabbt allt om den hektiska vardagen där hemma och njuter av att helt gå ner i varv. Votsalakia är för livsnjutare i alla åldrar.

Vill du inte bara slappa på stranden eller vid poolen så finns det på en resa till Votsalakia även massor av andra möjligheter att vara aktiv och att utforska resten av Samos. Hyr du en bil kan du bege dig upp i öns bergiga inland och känna den lantliga stämningen i de små städerna och byarna eller ute längs kusten för att besöka någon av de andra härliga badstränderna. Ön är inte större än att du på lite över en timme kan köra hela vägen till Samos stad på den andra sidan av ön.

Ta dig dock tid till att även utforska närområdet omkring Votsalakia. En kort tur upp längs sidan av Kerkis-berget som tronar över staden ligger till exempel Pythagoras grotta. Här sökte den berömde matematikern och filosofen enligt legenden under en tid sin tillflykt för att undervisa elever i sina nya teorier. Grottan är kanske inte i sig själv särskilt imponerande men det är däremot utsikten tillbaka ner mot havet. Stannar du kvar nere längs kusten kan det rekommenderas att ta en tur de få kilometerna åt väster till den mycket idylliska grannstaden Psili Ammos.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Votsalakia