Resor till Pythagorio

Pythagorio är inte bara ett av de mest eftertraktade resmålen på Samos det är även en av öns vackraste städer. Pythagorio som fått sitt namn efter den grekiske filosofen och matematikern Pythagoras ligger på öns sydöstra kust. I hamnen ligger traditionella små fiskebåtar och guppar sida vid sida med tur- och nöjesbåtar i alla storlekar. Från hamnkajens uteserveringar och caféer grenar stadens stämningsfulla, stenbelagda gator ut sig upp längs kullens sluttning mellan de pastellfärgade husen med karakteristiska röda tegeltak.

Lång badstrand inom gångavstånd

Väster om hamnen och inom gångavstånd hittar du en lång sandstrand. Här kan hela familjen njuta av det kristallklara vattnet eller koppla av under den varma medelhavssolen uppe på stranden som består av sand och småsten. Ett par kilometer längre ner längs kusten från Pythagorio ligger semesterorten Potokaki och Samos Aristarchos International Airport (SMI). Är du inte en av de många nöjesseglarna som ankommer till Pythagorio vattenvägen så är det med andra ord ändå lätt att ta sig till Pythagorio.

Det är bara en kort taxi tur på några få minuter från flygplatsen in till staden och om du inte vil behöver du inte lämna Pythagorio på hela semestern. Den lilla kuststaden har med sina många trevliga matställen och den långa sandstranden trots sin beskedliga storlek nämligen allt du kan önska på en resa till den grekiska övärlden. Kan du slita dig från stranden och de lockande uteserveringarna så är det även värt att besöka stadens få men intressanta sevärdheter.

Pythagorio är en av de äldsta städerna på Samos och vill du lära dig lite mer om stadens historia bör du ta dig tid att besöka det arkeologiska museet. På museet kan du se många spännande fynd i form av krukor, lergods och smycken från de lokala utgrävningarna som avspeglar öns kulturella utveckling under en period av flera hundra år av antiken. Den mest kända historiska sevärdheten som du inte bör missa på en resa till Pythagorio är emellertid Eupalinos-tunneln. Detta är en 1 036 meter lång och manshög tunnel genom Kastro-berget som från 500-talet före Kristus och 1 000 år framåt användes som akvedukt för staden. En kort sektion av tunneln är öppen för besökare (som inte lider av klaustrofobi).

Boka din resa till Pythagorio i dag!

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi redan har handplockat till vårt program för resor tiil Pythagorio. Vi är specialister på resor där du bor på hotell som är noga utvalda på grund av deras fina gästrecensioner. Hos oss bestämmer du själv resans längd och kan lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa, du kan till exempel ö-hoppa. Det går bland annat passagerarfärjor från Pythagorio till Rhodos och Kos. Under högsäsong är det som regel även möjligt att ta en turbåt över till det turkiska fastlandet som bara ligger några få kilometer öster ut.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Pythagorio

Populära hotell i Pythagorio

Grekland, Grekiska Öar, Samos, Pythagorio
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Grekland, Grekiska Öar, Samos, Pythagorio
9,0
Fantastiskt
119 omdömen
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Samos, Pythagorio
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi