Resor till Kokkari

Kokkari ligger vid en bukt på nordkusten av Samos knappa 10 kilometer från Samos stad, Vathi. Denna charmiga badort har bevarat sin fridfulla atmosfär från tiden då det bara var lokala fiskarfamiljer som bodde här. Här är det frestande att tillbringa all tid på någon av tavernorna som ligger med utsikt över det glittrande havet ända nere vid den lockande, långa rullstensstranden.

Gammalt fiskeläge förvandlat till semesterparadis

I den lilla naturliga hamnen ligger fortfarande små fiskebåtar och guppar på det kristallklara vattnet. Den färska fångsten som dagligen förs iland från havet kan du njuta av på stadens många matställen. Det finns dock mycket annat på menyerna om inte "havets frukter" hör till dina favoriter. Fisket är inte heller längre den huvudsakliga inkomstkällan för Kokkari. Det är däremot alla de gäster som reser hit för att njuta av det avslappnade semesterlivet och den grekiska ö-idyllen som Kokkari är ett perfekt exempel på.

Enbart det vackra läget vid foten av de skogsklädda bergen vid det azurblåa havet är värt resan hit till Kokkari. Om du inte bara vill lapa sol eller bada kan du ge dig i kast med olika former av vattensporter, av vilka windsurfing är mycket populärt på grund av den jämna brisen som ofta blåser från havet här. Skulle du mot förmodan inte nöja dig med stadens stränder eller skulle du bara vilja ha lite variation hittar du bara några få kilometer västerut Lemonakia och Tsamadou Beach.

Reser du till Kokkari är det med andra ord rikligt med möjligheter att njuta av en riktig badsemester. Även om stranden och kustpromenaden har en oemotståndlig dragningskraft på de flesta som reser hit så bör du ta dig tid att gå på upptäcktsfärd och känna in stämningen uppe bakom hamnen på de gamla, smala gatorna mellan de idylliska vitkalkade husen med sina röda tegeltak. Så snart som du kommer ett par gator upp i höjden från stranden har du en vacker utsikt över staden, bukten och de bakomliggande bergen.

I inlandet kan du utforska vandringsstigar eller göra utflykter till några av de mysiga städerna och spännande sevärdheterna på Samos. Du kan till exempel vandra en tur upp till byn Vourliotes eller ännu längre upp i bergen bakom Kokkari. Det kan även rekommenderas att besöka öns huvudstad Vathi som har ett bra affärs- och restaurangliv.

Boka din resa till Kokkari här

Vi har ingående studerat gästrecensionerna och valt ut de hotell som fått bäst bedömning till vårt program för resor till Kokkari på Samos. Hitta det ställe som passar bäst för dina önskemål och behov och boka din vistelse i sökmotorn här på sidan. Du kan samtidigt boka din flygbiljett till resan.

När du köper en paketresa med både hotell och flyg så är du täckt av resegarantin. Väljer du att själv arrangera transporten och "enbart" köpa semesterboendet genom oss kan du dock i de flesta fall välja gratis avbokning av boendet.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kokkari