Resor till Kerveli

Kerveli ligger vid foten av de gröna bergen vid en liten bukt enbart 9 kilometer öster om Samos stad  som även kallas Vathi. Den fridfulla atmosfären vid buktens smaragdgröna vatten och närheten till öns huvudstad utgör en perfekt kombination om du vill ha en avkopplande men ändå upplevelserik resa till det grekiska ö-havet. Här befinner du dig i ett litet fridfullt semesterparadis som känns långt bortom allting annat. Det krävs dock bara en kort åktur om du får lust att utforska affärs- eller nattlivet i den större grannstaden.

Ostört semesterparadis

Stranden vid Kerveli består av sand och små rullstenar. Längs kusten ger barrträden en naturlig skugga om du någon gång under dagens lopp skulle tycka att medelhavssolen blir för varm. Det finns uthyrning av liggstolar om du inte bara själv vill hitta en plats att lägga ditt badlakan. Detta är ett mycket lämpligt resmål för både par och familjer som vill uppleva en fridfull del av Samos som har en mer intim stämning än den som råder på öns större semesterorter. I Kerveli är det ursprungliga fiskelägets tillbakalutade atmosfär intakt och det gäller både nere vid strandkanten och uppe på tavernorna några få meter där ifrån.

Vill du ta dig en bit ut i bukten så finns det pedalbåtar att hyra. Det ligger dessutom ett populärt dykcenter i Kerveli med turer för både nybörjare och mer erfarna dykare om du vill utforska det kristallklara havet under ytan. Det är emellertid inte precis utbudet av aktivitetsmöjligheter och nöjen (som dessutom är begränsat) man reser till Kerveli för. Här är det ron och det avkopplande lugnet samt de vackra omgivningarna som är huvudattraktionen.

En hyrbil är närmast obligatorisk om resan går till Kerveli. Närmaste inköpsmöjlighet ligger i Paleokastro 5 kilometer från Kerveli. Även om det är lockande att tillbringa det mesta av semestern nere vid stranden i Kerveli kan det även rekommenderas att köra en tur upp för den snirklande vägen från bukten och utforska mer av Samos. Det kan bland annat rekommenderas att prova några av öns andra underbara badstränder samt besöka charmiga små byar.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell i Kerveli som vi har handplockat till vårt program. Med oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill och du kan även kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kerveli