Sista minuten resor till Rhodos

Resor till Rhodos tar dig tillbaka till Medeltiden, tack vara några fantastiska ”heritage sights”, och för dig därefter tillbaka till nutiden med designbutiker och trendiga barer. Dessutom ligger stranden mitt i stan!

Rhodos är den största av de Dodekanesiska öarna och den fjärde största i hela Grekland. Ön är inte bara storleksmässigt stor utan även stor som resmål, faktiskt landets mest besökta ö. Det är verkligen inte konstigt att semesterresor till Rhodos är en stor favorit bland resenärer, med så många sevärdheter och attraktioner som kan tillfredsställa de mest varierade smaker. Det idylliska landskapet och den glada stämningen kommer få dig att vilja återvända igen och igen.

Hos Escapeaway söker vi hela tiden efter låga priser på flygbiljetter och övernattningar på utvalda semesterbostäder och hotell i Rhodos stad. För att hitta det lägsta priset och bästa erbjudandet på restplatser och sista minuten resor till Rhodos stad behöver du därför bara knappa in vart du vill åka, från vilken flygplats och i hur många dagar. Kom ihåg att vi hos Escapeaway erbjuder dagliga avgångar och i precis det antal dagar som du vill ha semester, även om du bokar en sista minuten resa.

Rhodos stad ligger belägen på ön Rhodos nordöstra spets. Staden är faktiskt mer som två kontrasterande städer än som en. Den gamla stadsdelen ligger innanför två höga ringmurar och en djup vallgrav vilket avgränsar den gamla stadsdelen. Inne i den gamla staden kan man se lager efter lager av historia från olika perioder - häribland den klassiska, osmanska med flera. Den gamla staden utgör en slingrande labyrint av gränder som du kan tillbringa timmar med att utforska. Åt norr ligger den nya staden med sina butiker, strandbarer, bistros samt stadens bästa strand. Med denna kombination av modernt och gammalt blir du verkligen bortskämd med valmöjligheter på saker att göra under din semester i Rhodos stad.

Bortsett från sina vackra stränder och rika historia är Rhodos också känt för att kunna garantera sina besökare en bra kväll ute. Om du reser som ett par eller en del av en grupp och om du tycker om att festa, då är Faliraki stället att besöka. Rhodos stad erbjuder också glada kvällar, men om du föredrar saker och ting med lite lägre volym så erbjuder de vackra semesterorterna Pefkos och Lindos en mycket lugnare nöjesscen. 

Fantastiska stränder

Rhodos är en av de grekiska öarna som har mest sand och därmed även de flesta sandstränderna. Om vi ska gå in på detaljer så finns det imponerande 31 stycken blåflaggade stränder att skryta med längs kusten. Östkusten är den del av ön där du hittar en lång rad fantastiska stränder och även de flesta av de mest populära semesterorterna.

Historia och kultur

I likhet med resten av Grekland saknar verkligen Rhodos inte historia. Gå tillbaka i tiden i den gamla antika stadsdelen i Rhodos och föreställ dig hur det måste ha varit att vara en högättad riddare. gå genom de trånga, kullerstensbelagda gränderna och stirra med avund på det Medeltida slottet med sina höga torn. Besök den måleriska semesterorten Lindos där du kan njuta av läckra, traditionella grekiska rätter på de många lokala tavernorna. När du sen är lagom mätt kan du ta en promenad upp till det otroliga Akropolis och njuta av den fantastiska utsikten omkring dig. Om du vill utforska ett större område så hittar du mängder av traditionella byar att besöka längre in på ön. Alternativt kan du hoppa på en båt och segla till det närliggande Symi eller till Marmaris i Turkiet.

Boka din resa till Rhodos billigt online

Restplatser eller sista minuten resor "kärt barn" har många namn, men i grund och botten handlar det om att få glädje av hotellens sista ögonblickspriser och naturligtvis även flygbolagens billigaste platser. Hos Escapeaway säljer vi inga charterresor men är däremot online uppkopplade med alla flygbolag och hotell så att du alltid kan vara säker på att få det lägsta priset på din resa, även om du är på jakt efter en " sista-minuten-resa" i 11: e timmen.

Hos oss kan du välja att flyga ut med ett flygbolag och hem med ett annat - på så sätt får du ofta det lägsta priset både på "normala" resor och på restplatser och sista minuten resor.

>> Läs allt om billiga resor med Escapeaway till Rhodos stad här

Karta över Rhodos

Populära hotell på Rhodos

Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Kalithea
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Ixia
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Kiotari
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi