Restips till Lindos

Lindos på Rhodos är en charmig by med en rik historia, vacker arkitektur och är belägen cirka 50 km söder om huvudstaden Rhodos stad på östkusten av ön. 

Byn är känd för sitt imponerande akropolis, kullerstensgator och vitkalkade hus. Besökarna kan njuta av de pittoreska stränderna, utforska de smala gränderna och besöka lokala butiker och restauranger. I Lindos finns också möjlighet till vattensportaktiviteter och ta båtturer till närliggande vikar och öar. Med sitt fantastiska läge på en höjd över havet sticker Lindos ut från många andra vackra byar på Rhodos och på toppen det vackra antika akropolis. 

Värt att uppleva 

  • Akropolis: Ta en tur till den imponerande akropolen som tornar upp sig över staden där man har en fantastisk utsikt över Lindosbukten och det omgivande landskapet.
  • Ta dig tid att vandra genom de charmiga gränderna i Lindos där du kommer att upptäcka dolda pärlor, butiker och lokala kaféer.
  • Stränder: Njut av solen och havet på någon av de vackra stränderna i Lindos som St Paul's Bay och Lindos Beach med kristallklart vatten och en avkopplande atmosfär.
  • Hyr en båt eller följ med på en organiserad båttur för att utforska de närliggande stränderna och öarna som är ett utmärkt sätt att uppleva Rhodos kust.
  • Lokala museer: Lindos har ett par små men intressanta museer som ger en inblick i områdets historia och kultur. Ta en tur till Lindos arkeologiska museum eller det lokala folkmuseet.
  • Lokal mat: Missa inte chansen att prova genuina, grekiska rätter på någon av Lindos många restauranger och tavernor. Prova lokala rätter som souvlaki, moussaka och färska skaldjur.
  • Solnedgången från akropolis: En av de mest minnesvärda upplevelserna i Lindos är att se solnedgången från akropolen. Ta med kameran och njut av den magiska utsikten när solen går ner över horisonten.
  • TIPS: Lindos har många kullerstensgator och trappor så det är en bra idé att ha bra skor när du utforskar staden. 

När du besöker Lindos kommer du att se de berömda söta åsnorna som går på de jasmindoftande gatorna där små kaféer lockar med en förfriskning i ett avkopplande hörn och där oförglömliga semesterminnen skapas.

Man bör dock vara uppmärksam på att Lindos är fullt av kullar och trappor så om du har en barnvagn eller funktionshinder kan det vara lite besvärligt.

Upplevelser och evenemang

MedeltidsfestivalenRhodos stad i maj/juni: Ta en dagsutflykt till Rhodos gamla stad och upplev en av årets höjdpunkter. Det tar cirka 1 timme att ta sig till Rhodos stad men när du kommer fram förflyttas du tillbaka till den tid då riddare skyddade ön. Gamla stan i Rhodos stad är värd en resa i sig men de medeltida spelen, marknadsstånden och gatumarknaden gör den ännu mer förtrollande. 

Lindos musikfestival i juni: Den berömda Rhodos Rock Festival fortsätter att växa i stil och popularitet och erbjuder massor av bra musik i juni. 

Firande av fullmånen på olika datum: Årets största fullmåne är en stor händelse i Lindos och vanligtvis öppnas Akropolis för allmänheten för att ge gästerna den vackraste utsikten.

Välkommen till Lindos med Escapeaway!

Med oss på Escapeaway kan du planera och skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Boka och njut av äventyret som väntar dig. Vi rekommenderar att du hyr en bil för att maximera dina möjligheter att utforska alla fantastiska platser på ön. De många historiska skatterna, det vackra landskapet och lokalbefolkningens gästfrihet kommer garanterat att ge dig mersmak - och minnen för livet!

>>> Se våra Hideaways hotell på Rhodos

>>> Läs mer om Rhodos

>>> Läs mer om Rhodos stad

>>> Läs mer om Faliraki

>>> Läs mer om Grekland

>>> Läs mer om de grekiska öarna

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lindos