Resor till Lindos

Lindos skiljer sig från många andra vackra byar på Rhodos genom sitt fantastiska läge på en hög kulle vars topp är krönt av stadens antika akropolis och som dessutom har en fantastisk utsikt över den vackra bukten.

Byn består av vitkalkade hus med stenbelagda gårdsplaner, smala gränder och byggnader som är influerade av bysantinsk, arabisk och medeltida byggstil.

Utöver det vackra akropolis som du kan nå till fots eller på åsnerygg är en annan av huvudattraktionerna i Lindos stadens gamla teater helgedomen Athena Lindia, även den värd ett besök. Det finns även massor av olika övernattningsmöjligheter i alla kategorier i byn samt bra tavernor, caféer och romantiska barer.

Få inspiration och läs mer om att åka på semester i Lindos här nedan eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till Lindos.

>> Så här bokar du en resa till Grekland

Varför resa till Lindos?

Lindos är ett resmål där du kan uppleva de berömda grekiska åsnorna trava fram i de jasmindoftande gränderna där små caféer lockar folk att ta sig en svalkande dryck i ett avsides hörn och där det skapas oförglömliga semesterminnen. Men dessutom är Lindos mycket brant på sina ställen så om du har gångproblem, sitter i rullstol eller är en familj med barnvagn så kan det vara en utmaning med de många trappstegen och höjdskillnaderna i byn.

Det finns en hel rad fina stränder vid bukterna nedanför byn och det bör inte ta dig mer än 10 minuter att gå från ditt hotell till en av byns stränder. Huvudstranden är en lång stäcka med långgrunt vatten medan Pallas-stranden är mindre men välförsedd med caféer och vattensportsfaciliteter. St. Pauls Bay ligger på den motsatta sidan av Lindos och erbjuder en spektakulär sandstrand med småsten.

Lindos har mycket att bjuda på för de som är intresserade av grekiska seder och traditioner även om här också finns möjligheter för den som vill uppleva livliga nätter med musik och dans på barerna - och till och med ett par nattklubbar. Denna fantastiska blandning av möjligheter gör Lindos attraktivt för många olika typer av resenärer oavsett om det är par, singlar, familjer eller grupper.

Upplevelser och händelser

Medeltidsfestival i Rhodos stad i maj/juni: Gör en dagsutflykt till Rhodos gamla stadsdel och upplev en av årets höjdpunkter i området omkring Lindos; sommarens Medeltidsfestival. Det tar ungefär en timme att ta sig till Rhodos stad, men väl där förflyttas du tillbaka till den tiden då riddare beskyddade ön. Den gamla stadsdelen i Rhodos stad är värd en utflykt i sig men med medeltidsspelen, marknadsbodarna och gatumarknaden blir det än mer förtrollande.

Lindos musikfestival i juni: Den berömda Rhodos Rock Festival fortsätter att växa både i stil och omfattning och bjuder på massor av bra musik under juni månad.

Firandet av fullmånen på varierande datum: Årets största fullmåne är en stor händelse i Lindos och som regel öppnas stadens Akropolis för allmänheten just denna kväll så att man kan få se fullmånen från den vackrast tänkbara platsen i byn.

Information och fakta

Lindos ligger på Rhodos östkust enbart 50 kilometer från huvudstaden, Rhodos stad. Byn är fullproppad med bysantinsk arkitektur, gamla kyrkor och vitkalkade hus som är byggda upp längs en bergssida. Med sin gamla arkitektur och sina fantastiska stränder fullkomligt sjuder den lilla staden av grekisk charm. Så om du söker en semester på Rhodos som erbjuder en äkta smak av det autentiska Grekland så är Lindos ett utmärkt val.

Autentiska omgivningar

Stadens centrum är en bilfri zon så ända sättet att ta sig runt i staden på är genom att använda sig av en så kallad Lindos-taxi - en åsna! Lindos är en fantastisk plats att utforska så det kan helt klart rekommenderas att gå en tur längs de slingrande gatorna och besöka de unika presentbutikerna längs vägen, där kan du hitta autentiska souvenirer såsom vackra, broderade linneblusar samt lädervaror och handgjorda silversmycken. Här får du en äkta känsla av det lokala grekiska livet när du gör dina inköp på samma ställen som lokalbefolkningen eller när du tar en liten paus på en traditionell taverna.

Historiska upptäckter

Du kommer överallt att omges av historia när du förflyttar dig runt i Lindos; så mycket historia att du säkert ibland kommer känna som om du hamnat i en annan tidsålder. Utforska de smala gatorna och gränderna och upplev den antika arkitekturen och de vackra kyrkorna medan du går runt mellan mysiga restauranger och caféer. Navigera dig fram genom labyrinten av kullerstensbelagda gator för att upptäcka det berömda Akropolis. Du kan beundra de gamla ruinerna och njuta av den betagande utsikten över byn nedanför. Akropolis är Lindos bästa ställe för en panoramautsikt.

Var ligger Lindos?

Lindos ligger på östkusten av Rhodos, den största av Greklands Dodekanesiska öar (och även den mest populära), enbart omkring 50 kilometer från öns huvudstad, Rhodos stad. Detta tidigare fiskeläge har blivit en av de mest fotograferade platserna på Rhodos tack vare sin fascinerande bysantinska arkitektur, gamla kyrkor och vitkalkade byggnader, samt inte minst sitt berömda Akropolis som tronar ovanför den lilla staden!

Fantastiska stränder

Lindons har dessutom några helt fantastiska stränder. Du hittar två vackra plättar sand vid foten av backen. Det finns även en strand i hjärtat av byn och en annan inom kort gångavstånd. När hungern gör sig påmind hittar du alla möjliga inbjudande tavernor där du kan stilla din hunger. Skulle du känna behov av lite omväxling så rekommenderar vi en tur till ö-huvudstaden Rhodos stad och dess unika gamla stadsdel. Du kan antingen ta bussen, vilket är ett fantastiskt sätt att träffa lokalbefolkningen på, eller så kan du hyra en bil.

Hotell och semesterbostäder i Lindos

Hos Escapeaway handplockar vi noggrant de bästa hotellen och semesterbostäderna i Lindos. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell har fått bra omdömen, både från våra gäster och gäster i andra länder.

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Lindos med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra noga utvalda hotell och semesterbostäder i Lindos. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

>> Läs allt om hotell i Lindos här

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lindos

Populära hotell i Lindos

Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Lindos
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Lindos
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Lindos
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)