Resor till Lardos

Lardos ligger på Rhodos populära och soliga sydkust. Den gamla lantliga delen av byn ligger tillbakadragen från kusten men den nyare bebyggelsen ända nere vid det azurblåa havet räknas idag som en del av Lardos. I jämförelse med Lindos som bara ligger 7 kilometer längre upp längs kusten så råder det en mer tillbakalutad och fridfull stämning i Lardos. Tillsammans med den barnvänliga stranden är Lardos perfekt för en avkopplande resa med familjen eller om du bara behöver ett soligt avbrott i den hektiska vardagen.

I den nedre, nyare delen av Lardos är huvudattraktionen helt klart den långa stranden som sträcker sig bort mot grannstaden Pefkos. Stranden består av sand och rullsten och det finns gott om plats för alla att solbada och att njuta av det kristallklara vattnet. Det finns uthyrning av parasoller och solsängar på stranden och här kan du även fördriva tiden med olika former av vattensport.

Trots sin beskedliga storlek har Lardos allt du kan tänkas behöva på en resa till Rhodos. Uppe i den gamla byn kan du äta på mysiga tavernor, köpa dina dagliga förnödenheter och till och med handla på fiskmarknaden. Även om du väljer att boka ett All inclusive hotell när du reser till Lardos så kan det rekommenderas att utforska det lokala restauranglivet.

Utflykter och aktiviteter

Det finns dessutom många fler shoppingmöjligheter och restaurangliv i Lindos som det under alla omständigheter är väl värt att besöka. I Lindos hittar du nämligen en av öns största kulturella attraktioner, Akropolis-klippan. Uppe på klippan byggde man för 2 500 år sedan ett tempel till ära av Pallas Athena som var dotter till Zeus. Under Medeltiden befäste korsriddarna Akropolis-klippan med en ringmur. Idag kan du genom att följa de slingrande trapporna dit upp njuta av en storslagen utsikt över Lindos stad och havet.

Hyr du en bil så har du på det hela taget rikliga möjligheter att krydda dina dagar med spännande utflykter. Utöver Akropolis i Lindos så finns det mycket annat spännande på denna grekiska Medelhavsö. Avstånden är korta så det tar till exempel mindre än en timme att köra upp till öns norra spets och Rhodos stad.

"Hemma" i Lardos finns det inte så många egentliga sevärdheter men det kan rekommenderas att göra en kortare tur till nunneklostret Panagia Ipseni som ligger omkring 5 kilometer längre in på ön. Har du barn med på resan till Lardos så vill de säkert gärna att ni styr kosan till minigolf- eller gokart-banan som ligger mellan byarna och stranden. När mörkret faller på drar de flesta sig tillbaka till sina hotell eller till någon av de trevliga tavernorna för en god bit mat. Det finns några få ställen där du kan avsluta dagen med ett par drinkar efter maten och eventuellt lite live musik. För övrigt är det ett minimalt nattliv i Lardos. Skulle du bli sugen på en mer festlig kväll på stan så kan du lätt ta en taxi till Lindos där det finns flera barer och klubbar.

Vem uppskattar resmålet Lardos?

Drömmer du om en semester med lugn och avkoppling så är Lardos helt rätt val. Det är i huvudsak familjer och par som reser hit. I Lardos kan ni njuta av en lantlig, grekisk atmosfär utan att behöva kompromissa med komforten.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lardos