Resor till Kiotari

Kiotari som ligger på Rhodos sydöstra kust var ursprungligen bara ett litet fiskeläge. Tack vare sitt läge vid det glasklara havet och de inbjudande stränderna så var det ganska uppenbart att semesterresenärerna vid en eller annan tidpunkt skulle få upp ögonen för Kiotari. Även om det numera har tillkommit hotell och flera tavernor så har det ursprungliga fiskelägets fridfulla atmosfär dock förblivit intakt. Utöver detta så framstår Kiotari i dag som en modern semesterort vilken framför allt tilltalar familjer och par som söker en avkopplande semester på denna populära, grekiska Medelhavsö.

Kiotari är med andra ord ett perfekt resmål om du bara vill dra ut kontakten för en stund. Här ger det sig nästan själv var det mesta av semestern ska tillbringas; på stranden! Du kan i detta område välja mellan flera olika badvikar med sand- eller rullstensstränder. Om du inte enbart vill lapa sol och bada så finns det rikliga möjligheter att snorkla eller att mäta sina krafter med vattenskidor eller windsurfing. Reser du hit med barn ska du vara uppmärksam på att vattnet här inte är långgrunt utan snabbt blir djupt.

Även om du inte bor med All inclusive så behöver du aldrig oroa dig över dagens måltider på din resa, för med tanke på stadens relativt beskedliga storlek så finns här ändå ett fint urval av matställen. Något egentligt nattliv finns det emellertid inte i Kiotari. Efter mörkrets inbrott så är det på restauranger eller "hemma" på hotellet som de flesta avslutar dagen.

Du kan få alla de nödvändigaste förnödenheterna i en liten mini-market som ligger i själva Kiotari men om du verkligen vill shoppa loss så gör du bäst i att ta en tur till Lindos. Denna stämningsfulla stad ligger cirka 20 minuters körning längre upp längs kusten. I Lindos finns det utöver butikerna på de smala gatorna även massor av restauranger och inte minst intressanta historiska sevärdheter så som det imponerande akropolis som tronar högt ovan staden.

Boka en resa till Kiotari idag

Använd dig av sökmotorn här på sidan för att söka bland de hotell i Kiotari och på resten av Rhodos som vi har valt ut till vårt program. Vi handplockar de hotell som fått de bästa gästrecensionerna för att du och din familj ska få de bästa förutsättningarna för en lyckad resa. I vår sökmotor kan du även boka dina flygbiljetter till öns internationella flygplats som ligger omkring 60 kilometer från Kiotari. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Du får det hela satt samman till en paketresa som är täckt av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kiotari