Resor till Porto Heli

Den lilla hamnstaden Porto Heli ligger på östra sidan av halvön Peloponnesos. En gång i tiden var detta bara ett litet fiskeläge men numera är det inte enbart små fiskebåtar som lägger till i hamnen. Porto Heli är nämligen numera ett populärt ställe att anlöpa med lyxbåtar på sommaren, mycket på grund av den vackra, inneslutande bukten där båtarna kan ligga skyddade från hav och vind.

Även om Porto Heli fortfarande är en förhållandevis liten stad med bara ett par tusen fasta invånare så råder här, framför allt på sommaren, en härlig kosmopolitisk stämning. Det ursprungliga fiskelägets avslappnade atmosfär är emellertid intakt vilket gör Porto Heli till en populär familjedestination, inte minst bland invånarna i Aten som också var de som byggde de första egentliga semesterbostäderna här på 1970-talet.

Det är naturligtvis inte enbart den fridfulla atmosfären som gör att man reser till Porto Heli. Stränderna med deras kristallklara, långgrunda vatten är helt oemotståndliga. Oavsett om du väljer att slå dig ner på en solsäng under en parasoll på någon av de organiserade stränderna eller om du hittar en lite mer avsides och ostörd badvik så kan du verkligen koppla av och njuta av den varma medelhavssolen.

Det finns inga stora, stökiga nöjesparker i Porto Heli men vill du inte enbart slappa på stranden så finns det gott om möjligheter att utöva olika vattensporter längs bukten. De flesta som reser hit tycker dock att det är perfekt att bara njuta av det långsamma tempot och tillbringa dagen med att njuta av vattnet, promenader och att äta mysiga middagar på tavernorna längs kusten.

Framför allt om du reser till Porto Heli på våren eller hösten när temperaturerna är lite lägre kan det rekommenderas att utforska några av alla gångstigar i området. Ofta leder dessa stigar till små kapell, andra trevliga byar, orörda stränder och kullar med fantastisk utsikt över havet. Med din bas i Porto Heli har du också möjlighet att ge dig ut på lite längre utflykter. Hyr du en bil kan du till exempel besöka den antika staden Epidaurus med sin stora amfiteater.

Boka din resa till Porto Heli idag!

Hos Escapeaway hittar du bara resor till noga utvalda hotell och semesterbostäder i Porto Heli som lever upp till våra högt ställda krav. Vi lägger bland annat stor vikt vid att de hotell och semesterbostäder vi väljer att erbjuda har fått bra recensioner från tidigare gäster.  Du kan se hela vårt urval i sökmotorn här på sidan och där lätt boka den vistelse som passar bäst för dina behov och önskemål.

Du kan med fördel även boka dina flygbiljetter i sökmotorn. När du köper en paketresa är du dessutom täckt av resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Porto Heli

Populära hotell i Porto Heli

Grekland, Peloponnesos, Porto Heli
  • Närmaste flygplats: 207 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Peloponnesos, Porto Heli
  • Närmaste flygplats: 204 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Grekland, Peloponnesos, Porto Heli
  • Närmaste flygplats: 209 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang