Resor till Paleros

Paleros är ett litet semesterparadis på västkusten av det Grekiska fastlandet enbart omkring en halvtimmes körning söder ut från flygplatsen i Preveza. Semesterorten som ligger i natursköna omgivningar vid foten av en kort bergskedja ut mot det Ioniska havet sjuder av äkta grekisk charm. Inte minst nere vid den lilla hamnen där lustyachter och små fiskebåtar ligger och vaggar sida vid sida på det azurblå vattnet. De gamla olivlundarna och vinodlingarna runt staden vittnar om att detta inte är en stad som uppstått bara för att tillfredsställa solhungrande turisters semesterbehov. Detta är i hög grad en stad där lokalbefolkningen och deras traditioner präglar stadens liv.

Oförglömlig semester vid havet

Paleros är med andra ord ett resmål där ett autentiskt landsortsliv på ett elegant sätt kombineras med semesterortens erbjudanden. Längs den trevliga strandpromenaden ligger caféer och tavernor där de varma kvällarna kan tillbringas i trevligt sällskap och med läckra lokala specialiteter eller mer internationella favoriträtter. Det ligger flera inbjudande stränder ganska nära staden vilka har långgrunt vatten och gyllene grovkornig sand så som den 2 kilometer långa, familjevänliga Potamaki Beach väster om staden. Hyr du en bil eller en cykel kan du även lätt besöka många badbukter längre ut längs kusten. På en del av stränderna är det småsten så ett par badskor kan vara att rekommendera.

Sevärdheter och aktiviteter i Paleros

Det är som regel de underbara stränderna vid det kristallklara havet och det färgglada livet på gatorna som folk i första hand reser till Paleros efter. En semester i detta område behöver emellertid inte uteslutande användas till det söta, avslappnade livet vid vattnet. En resa hit ger dig även rikliga möjligheter att utforska spännande sevärdheter så som Kechropoula-slottet och den arkeologiska utgrävningen Sternas som vittnar om att det här en gång i tiden låg en större ganska betydelsefull stad.

Med mindre än att det är för varmt för annat än att bara slappa på stranden kan det även rekommenderas att ge sig ut på upptäcktsfärd i det vackra orörda landskapet omkring Paeros. Du kan hyra en cykel eller bara snöra på dig vandringsskorna. Det finns gott om stigar bland bergen där du utöver den vackra utsikten och den orörda naturen även passerar förbi gamla kloster och andra intressanta kulturhistoriska sevärdheter. Havet runt Paleros är dessutom känt som ett bra dykområde. Det krävs i och för sig lite mer planering än för en vandringstur med det finns flera lokala företag som erbjuder spännande dykturer.

Paleros är även en bra utgångspunkt för lite längre dagsutflykter till någon av de andra städerna i området. En perfekt utflykt är till den närliggande ön Lefkas där det i själva staden Lefkas och i Nidri finns ett ännu större utbud och urval av restauranger och barer. Det kan även rekommenderas att härifrån ta en båttur till öarna Ithaca och Kefalonia.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Paleros