Resor till Pyrgaki

Pyrgaki ligger på sydvästra Naxos omkring en halv timmes körning från öns hamn och flygplats. Det är inte någon egentlig stad utan snarare en samling utspridda byggnader som nu för tiden till stor del utgörs av trevliga hotell och andra semesterbostäder samt ett litet urval av trevliga restauranger.

Den lugna atmosfären och den överskådliga storleken gör i sig Pyrgaki till ett idealiskt resmål för dig som vill kunna njuta av en avkopplande semester långt från den hektiska vardagen. Den verkliga attraktionen för de flesta som reser till Pyrgaki är nog ändå den underbara, långa sandstranden. Även på stranden är det härligt fridfullt till och med mitt på sommaren. Det klara långgrunda vattnet, den fina sanden och den tillbakalutade stämningen gör stranden mycket familjevänlig. På dagar med en frisk bris från havet råder det fina förhållanden för windsurfing om du inte enbart vill lapa sol och bada.

Det finns gott om plats på stranden vid Pyrgaki men det finns även många andra lockande stränder i området. Går eller kör du några få kilometer ut längs kusten i båda riktningar från Pyrgaki hittar du även idylliska bukter som till exempel Alyko-stranden i väster. Ön är heller inte större än att du lätt kan göra utflykter till alla delar av den.

Det är till exempel bara 19 kilometer norrut till Naxos stad (Chora) om du vill uppleva lite mer stadsliv än vad Pyrgaki kan erbjuda. Det är ett rent nöje att gå runt en tur på huvudstadens snirklande gator mellan de traditionella vitkalkade husen. Det finns ett bra utbud av affärer och inte minst ett rikt restaurangliv.

Boka din resa till Pyrgaki online

I sökmotorn här hos Escapeaway har vi samlat de hotell och semesterbostäder som har fått bäst gästrecensioner så att du kan få en optimal utgångspunkt för en lyckad resa till Pyrgaki. Du kan dessutom samtidigt lätt söka efter billiga flygbiljetter till Naxos flygplats. Du väljer själv om du vill söka efter flygavgångar från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

När du köper en paketresa är du alltid täckt av resegarantin. Väljer du att själv arrangera din transport till Naxos och bara köpa ditt boende genom oss kan du i de flesta fall välja gratis avbokning av ditt boende.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Pyrgaki