Resor till Psarrou

Psarrou är en av de mest populära badorterna på Mykonos. Psarrou ligger på den södra delen av ön knappa 5 kilometer från Mykonos stad som det går bra bussförbindelser till. Du kommer snabbt märka att inte alla nöjer sig med att åka buss hit för ofta ligger det åtskilliga lustyachter för ankar här och guppar på det kristallklara vattnet i den lilla idylliska bukten.

Psarrou och inte minst den underbara stranden har länge varit ett favoritresmål bland grekerna själva, men de har den inte längre för sig själv. Familjer och nygifta par från det mesta av Europa som söker en avkopplande semester vid det azurblåa havet kastar också sina längtansfulla blickar på Psarrou. Den omkring 150 meter långa stranden ligger väl skyddad från vind och vattnet är långgrunt nog för att även mindre barn tryggt kan njuta av det. I jämförelse med närliggande Platis Gialos och Paradise Beach som är kända för deras livliga nattliv har Psarrou med sin lite mer exklusiva prägel dessutom traditionellt sett haft en mer tillbakalutad atmosfär.

Om du inte enbart vill lapa sol och bada finns det på en resa till Psarrou goda möjligheter att fördriva tiden med olika former av vattensporter och det ligger dessutom ett välrenommerat dykcenter vid Paradise Beach. Utöver den fina, gyllene sandstranden som är huvudattraktionen här bjuder Psarrou även på ett begränsat men fint urval av restauranger som även inkluderar den populära restaurangen Nammos där man under högsäsong måste boka bord. Det ligger även minimarkets i närheten där du kan köpa de flesta förnödenheterna.

Boka din resa till Psarrou här

Är du redo att boka en romantisk vistelse för två eller en oförglömlig ö-semester för familjen? Använd dig då av sökmotorn här på sidan för att se de hotell som vi noga valt ut i Psarrou och på resten av Mykonos. Kombinera eventuellt ditt hotell med en flygbiljett till öns flygplats. Du väljer själv om du vill söka med avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Bokar du hotell och flyg samtidigt sätts det samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Psarrou