Resor till Mykonos

De 33 bebodda öarna i det Egeiska havet, som utgör den grekiska ö-gruppen Kykladerna, har något för alla. Här hittar du natursköna öar som bjuder in till vandring och cykling, öar med fantastiska stränder som är ideala till en avslappnande badsemester med familjen, öar med ett livligt nattliv om du vill festa till gryningen. Mykonos tillhör de sistnämnda, med ögruppen största urval barer och nattklubbar, även om detta är långt ifrån den enda anledningen att besöka denna vackra ö.

Vackra stränder, trevliga tavernor och pulserande nattklubbar

I Paradise och Super Paradise råder minst lika mycket liv på barerna som på stränderna. Föredrar du lite lugnare omgivningar, är stränderna Psarou och Elia att föredra, där parasoll och liggstolar kanske kostar en bit mer än på andra ställen, men här har du å andra sidan möjlighet att spana på kändisar och andra jetsettare som gärna besöker alla restauranger i närheten. Reser du till Mykonos med familjen, är den lilla landsorten Plati Yialos, som ligger några få kilometer från huvudstaden, ett perfekt va. Här hittar du, utöver en härlig badstrand, massor av vattensportsmöjiigheter och inköpsmöjligheter.

Åker du istället till Mykonos stad (Chora), hittar du en stad som är rik på klubbar och caféer, med massor av liv större del av dygnet. Men du kan också spendera lång tid här i huvudstaden, på att utforska de charmiga, labyrintiska gatorna, som är fulla med butiker, gallerior, restauranger och stiliga barer. Man har lyckats bevara den ursprungliga atmosfären tack vare små kyrkor, vindmöllor och idylliska vitkalkade hus med blå tak och blomstrade bourgonvilla.

Åk på utflykt med båt eller i bil

Mykonos är en av de minsta öarna i Kykladerna, så öns alla attraktioner och sevärdheter ligger inom räckvidd om du vill upptäcka något nytt. En rolig upplevelse är att följa med en av alla turbåtar till en av de populära stränderna. Vill du också utforska några av de mer avsides, orörda stränderna på nordkusten, är det enklast om du hyr en bil. Om du är intresserad av historia rekommenderar vi också att du åker till den närliggande lilla ön Delos, som är känd för sina ruiner.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell på Mykonos