Lyxsemester i Grekland

Går dina semesterönskemål åt lyx till ett pris som går att betala så ta en titt på Grekland. Med sitt enorma utbud av vackra öar, inbjudande stränder och läcker mat behöver du inte leta länge efter en lyxsemester på kort flygavstånd från Sverige och med massor av upplevelser dessutom. Boka ett lyxhotell i Grekland hos Escapeaway idag!

Vill du skämma bort dig själv eller någon av dina nära och kära med en lyxsemester så har Grekland allt du kan önska. Resenärer från hela världen söker sig hit för att njuta av fantastiska stränder, ett pålitligt sommarväder, vacker natur, intressanta sevärdheter och inte minst en avslappad medelhavsatmosfär. Och så har ju landet en lång historia, som har lämnat en mängd spännande attraktioner i landskapet. Här befinner du dig nära det förflutna samtidigt som du omges av nutiden i form av moderna lyxhotell och läckra resorts.

Greklands popularitet som resmål beror mycket på landets stora variation, vilket gör att det både finns något för folk som söker en billig badsemester och något för dem som söker massor av unika semesterupplevelser - och för dig som drömmer om en lyxsemester. Genom mer än ett halvt århundrade har de Grekiska öarna varit kända och ett favoritresmål för gäster från det mesta av Europa. Platser med namn som Kreta, Rhodos, Santorini, Kos och Mykonos är kända vida omkring och på senare år har det byggts en rad spännande lyxhotell runt omkring i hela det grekiska ö-havet. Hos Escapeaway är vi experter på att hitta de mest intressanta hotellen som passar för den kräsne turisten.

>> Läs även om lyxsemester till Kreta
>> Läs även om lyxsemester till Mykonos
>> Läs även om lyxsemester till Santorini
>> Läs även om lyxsemester till Rhodos

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Grekland

Populära hotell i Grekland

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Agios Nikolaos
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Rhodos, Ixia
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Elounda
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Handplockade lyxhotell i Grekland

Tag en titt på våra lyxresor till Grekland där du bor på handplockade, charmiga hideaways i en avkopplande atmosfär. Här nedan hittar du de mest exklusiva av de utvalda lyxhotellen i Grekland som både har fantastiska lägen, läckra faciliteter och underbar mat. Använd dig av sökmotorn för att söka efter flygbiljetter från alla flygbolag och sätt dem samman med ditt valda hotell till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Det går att hitta 5-stjärniga lyxhotell och semesterbostäder i nästan alla delar av landet men en lyxsemester behöver inte vara entydigt med en dyr semester. Lyx är nämligen numera för många resenärer i hög grad en fråga om unika reseupplevelser där man på ett bekvämt sätt förflyttar sig lite bort från allfartsvägarna och upplever ett mer autentiskt Grekland. I modernt språkbruk kallas det för "affordable luxury" och det är just precis vad du hittar hos Escapeaway i vårt Greklandsprogram: Lyx som de flesta har råd med.

Kombinera med storstadssemester

Är du intresserad av europeisk kulturhistoria så kan du kombinera en lyxsemester på en eller flera grekiska öar med en storstadssemester i Aten som bjuder på en rad otroligt intressanta sevärdheter, där ibland det världsberömda Akropolis med det ikoniska Parthenon-templet på toppen. Från halvön Pireus kan du ta färjor till i stort sett alla Grekiska öar och på så sätt kan man i praktiken arrangera sin egen kryssning där man besöker spännande öar och njuter av livet i ett avslappnat tempo.

Aten är en vacker storstad där man - liksom i Rom - kan betrakta det nya och moderna sida vid sida med urgamla utgrävningar från "civilisationens vagga". I och med OS 2004 fick staden en rad stora uppgraderingar i form av en ny flygplats, mer metro, spårvagnar och nya hotell men det är fortfarande en livlig, pulserande och spännande storstad med högt tempo som kan besökas året runt. Det går även att göra spännande utflykter till bland annat Korintkanalen, Kap Sounion, Peloponnesos-halvön, intressanta tempel och vackra berg, man kan dessutom bege sig till stranden och bada i den Saroniska bukten.

>> Läs allt om resor till Kreta här