Resor till Limnos

Limnos som ligger i den nordöstra delen av Egeiska havet är den åttonde största av de grekiska öarna. Ön har en oerhörd potential för att bli en av landets mest populära semesteröar. Men kanske tack vare sin lite avsides placering i förhållande till Aten har den hittills lyckats hålla sig lite under turistradarn. Här kan du fortfarande möta grekerna i deras vanliga vardag helt opåverkad av massturismen.

Huvudsysselsättningen på ön är fortfarande jordbruk med odlande av bland annat oliver och druvor för framställning av vin och den traditionella ouzon. Även om öns största stad, den charmerande hamnstaden Myrina, på senare år har fått en lite mer kosmopolitisk prägel så kan du till och med på sommaren resa till Limnos och njuta av en mycket behaglig, tillbakalutad atmosfär på denna äkta och ofördärvade ö-idyll.

Limnos är känt för sin långa kustlinje med många vackra stränder med ljus, gyllene sand och ett kristallklart vatten. På mer än en handfull av stränderna vajar det Blå Flagg som är det officiella erkännandet av strandens kvalitet. De flesta som reser till Limnos tillbringar också det mesta av semestern i strandkanten. Här kan du koppla av under den varma medelhavssolen, bada eller eventuellt vara lite mer aktiv med olika former av vattensport. En jämn vind gör att Limnos i stigande grad har blivit ett favoritresmål bland wind- och kitesurfare. Är du nybörjare så finns det många ställen som erbjuder undervisning.

En semester med både natur och kultur

Ön som på gammalgrekiska heter Lemnos erbjuder även andra spännande upplevelser. På de inre delarna av ön erbjuder Limnos läckra vandringsupplevelser kryddade av geologiska fenomen och varma källor. Landskapet kännetecknas av stora variationer med både vulkaniska bergskammar, öken och frodiga dalgångar vilket tillsammans ger ön ett intryck av att vara större än den egentligen är.

Utöver lockande stränder och underbara byar har Limnos mycket annat att erbjuda sina besökare i form av sightseeing. Gå till exempel en tur upp till den bysantinska borgen som tronar högt över Myrina. Borgen hyser idag bland annat en flock hjortar som utfodras av lokalbefolkningen. Är du historiskt intresserad kan det även rekommenderas att ta vägen förbi öns arkeologiska områden med antika tempel och städer.

Boka din resa till Limnos här

Hos Escapeaway är vi specialister på resor till Limnos där du bor på noga utvalda hotell. När vi handplockar dessa hotell till vårt program är ett av de kriterier vi lägger mest vikt vid att hotellet fått bra recensioner av tidigare gäster. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för en oförglömlig resa.

Hos oss bestämmer du själv resans längd. I sökmotorn kan du lätt boka såväl hotell som flyg. Detta är både mest praktiskt och ger dig dessutom den extra tryggheten att paketresan är täckt av resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell på Limnos