Resor till Nikiana

Den lilla staden Nikiana ligger på Lefkas östkust omkring 9 kilometer från öns huvudstad Lefkada. Nikiana är en i ett pärlband av tidigare fiskebyar på östkusten som fått nytt liv som populära resmål tack vare deras läge vid foten av bergen vid det smaragdgröna klara havet.

Vägen som går söderut från Lefkada ner till Nidri, öns mest populära och livliga semesterort, går genom Nikiana. Uppe längs vägen ligger åtskilliga supermarkets, bagerier, souvenirbutiker, caféer och restauranger. Även om Nikiana inte är särskilt stort så finns här i stort sett allt du kan tänkas behöva under din semester. Detta inkluderar dessutom - och inte minst - en underbar badstrand.

Den bredaste stranden vid Nikiana hittar du norr om den lilla marinan. Här och på de andra smalare stränderna närmare centrum kan du njuta av det klara vattnet som här på östkusten vanligtvis är lugnare än på öns mer vindutsatta västkust. Det långgrunda vattnet är barnvänligt och inbjuder till såväl snorkling som många andra former av vattensport. Stränderna vid Nikiana består av sand och ljusa rullstenar vilket gör att vattnet är klart men det innebär även att det på sina ställen kan vara bra att ha ett par badskor.

Dolda badvikar och färgstarka grannstäder

Det erbjuds uthyrning av små motorbåtar från marinan i Nikiana. Skulle du inte vilja nöja dig med att ligga och slappa i strandkanten under hela resan så ger dessa motorbåtar dig en möjlighet att se mer av området på egen hand. Det finns även möjlighet att hyra en större och kraftigare motorbåt med skeppare som kan ta er runt så ni får se några av de vackraste delarna av Lefkas samt grannöarna från vattnet. Både med eller utan skeppare får ni en möjlighet att hitta små idylliska badvikar som inte kan nås från land. Det finns även ett dykcenter i staden om du vill utforska det klara vattnet under havsytan.

Vill du utforska mer av ön på din resa till Nikiana så kan du hoppa på någon av bussarna som passerar staden. Det går till exempel buss till Lefkada som tar 15-20 minuter och till Nidri som tar 10-15 minuter. Trots stadens beskedliga storlek så finns det ett ganska fint utbud av både matställen och inköpmöjligheter i Nikiana. Det kan dock mycket väl tänkas att du vid ett eller annat tillfälle får lust att ha lite fler menyer eller affärer att välja bland och då är det som gjort för en utflykt till en av dessa grannstäder.

Tänk på att bussarna inte går så ofta under dagens lopp så skulle du till exempel vilja utnyttja det lite livligare nattlivet i någon av dessa städer så är det nog bäst att ta en taxi. Vill du utforska mer av ön? Kanske västkustens stränder eller de natursköna inre delarna, då är det som regel en fördel att hyra bil.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Nikiana

Populära hotell i Nikiana

Grekland, Lefkas, Nikiana
9,5
Fantastiskt
718 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Lefkas, Nikiana
9,1
Fantastiskt
49 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Lefkas, Nikiana
9,7
Fantastiskt
199 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 210 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)