Resor till Nidri

Nidri som ibland även stavas Nydri är det mest populära resmålet på ön Lefkas. Under högsäsongen sjuder det av liv nere längs hamnfronten och uppe på huvudgatan. Här finns ett stort utbud av tavernor, restauranger, barer, minimarkets och olika butiker med allt ett semesterhjärta kan önska sig. Samtidigt har Nidri fortfarande kvar mycket av den ursprungliga fiskebyns atmosfär. Det ligger dessutom fortfarande små fiskebåtar nere längs kajen vilket ger staden en charmig blandning av det traditionella Grekland och ett kosmopolitiskt liv.

Nidri är inte större än att du kan gå från den ena ändan till den andra på omkring 20 minuter. Så snabbt lär det dock knappast gå om du längs vägen även ska läsa på restaurangernas lockande menyer eller titta in i några av alla småbutikerna. Du kommer tydligt märka att Nidri inte byggts upp på en gång som en modern semesterort. Denna tidigare fiskeby har istället skjutit nya skott i takt med att fler semesterfirare fått upp ögonen för stadens vackra läge vid kusten där bergen möter det smaragdgröna havet.

Stranden

Norr om hamnpromenaden ligger underbara stränder. Det är också framför allt för att njuta av en avkopplande badsemester i vackra komfortabla omgivningar som det flesta reser till Nidri. Stranden är välorganiserad med strandcaféer samt uthyrning av solsängar och parasoller. Här kan du lätt tillbringa det mesta av dagen läsande en bra bok mellan doppen i det härliga havet. Här på östkusten är det inte lika höga vågor som på den motsatta sidan av ön så stranden är därför barnvänlig.

Ska det hända lite mer så är Nidri också helt rätt ställe att resa till för här ligger nämligen det största vattensportscentret på ön. Här erbjuds det massor av roliga aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna med allt från pedalbåtar och kajaker till bananbåtar och parasailing.

Restauranger och shopping

Även om du reser till Nidri med hela tjocka släkten så kommer ni inte ha svårt att hitta ett ställe att äta med något på menyn för alla smaker. Här finns - naturligtvis, lockas man nästan att säga - rikliga möjligheter att njuta av läckra gyros och souvlaki så som man förväntar sig av det grekiska köket men även pasta och pizza är familjefavoriter här.

När solen går ner bakom bergen och ljusen tänds så vaknar staden med sina många mysiga matställen på allvar till liv. Om du inte bara vill att dagen ska avslutas med en god middag så finns det framför allt nere längs hamnen och promenaden en rad läckra barer, caféer och enstaka diskotek.

Det finns dessutom ett ganska brett utbud av butiker med allt från billiga souvenirer til lokalt konsthantverk samt välsorterade minimarkets som kan täcka de flesta av dina behov på din resa till Nidri. Vill du shoppa loss riktigt kan det dock rekommenderas att ta en buss in till öns huvudstad Lefkada. Här finns det större supermarkets och massor av andra butiker och affärer.

Utflykter

Nidri är en bra utgångspunkt för att utforska resten av Lefkas. Det finns till exempel fantastiska utsiktspunkter uppe bland bergen bakom staden dit du kan ta dig med bil eller med en ATV längs smala, slingrande vägar. Uppe i inlandet finns det vacker orörd natur med vandringsleder till små vattenfall och gamla skogar. En perfekt liten utflykt om du söker lite variation.

En utflykt med buss eller eventuell hyrbil ger dig naturligtvis även möjlighet att utforska mer av kusten på andra delar av ön. Över allt döljer sig små badvikar och underbara stränder. Det är till exempel väl värt en utflykt för att uppleva några av västkustens stränder som har en helt annan karaktär än de vid Nidri.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Nidri