Resor till Ligia

Ligia ligger 6 kilometer söder om Lefkada på öns östkust. Ligia var ursprungligen en fiskeby som med tiden har utvecklats till ett populärt resmål. Den lilla staden ligger vid huvudvägen som leder söderut till den mer livliga semesterorten Nidri. Stämningen är mera lugn i Ligia som därför framför allt lockar till sig familjer och par. Ett annat dragplåster är den fina stranden som består av sand och ljusa rullstenar. Här kan du från din solsäng njuta av utsikten mot fästningen Agiou Georgiou inne på fastlandet medan barnen snorklar i det kristallklara, smaragdgröna vattnet.

Ligia, som även ofta stavas Lygia har omkring 600 fasta invånare. Staden består huvudsakligen av villor och tvåvåningshus vilket gör att den ursprungliga landsortsstämningen har förblivit intakt. Den långa traditionen av lantbruk och fiske lever fortfarande kvar. Ligia är bland annat därför ett populärt resmål bland sportfiskare som stävar ut från den lilla hamnen. Vid hamnen kan du även hyra båt om du vill utforska kusten från vattnet. Här lägger fortfarande små fiskebåtar till och landar sin fångst av färsk fisk. Nära hamnen finns därför också ett fint urval av tavernor och restauranger som serverar läckra fiskrätter.

Längs huvudgatan ligger det enstaka minimarkets, ett bageri samt olika andra butiker. Du har därför allt du behöver i Ligia och kan lugnt fokusera på att bara koppla av i de vackra omgivningarna. Skulle du få lust att prova nya matställen, shoppa eller utforska ett livligare nattliv så tar det bara några få minuter med taxi eller buss till öns huvudstad Lefkada. Här finns det otaliga restauranger, barer och affärer att välja bland.

Mer än en badsemester

Reser du till Ligia på sommaren när det är som varmast så kommer du nog tillbringa det mesta av semestern med att bara njuta av det avkopplande strandlivet. Bokar du en resa i början eller slutet av säsongen då temperaturerna som regel är mer lämpade för aktiva upplevelser så är Ligia också ett bra val. Här finns till exempel goda möjligheter att vandra bland kullarna som är täckta av tallskogar och olivlundar.

Det finns bussförbindelser om du vill ta dig lite längre omkring. Det är också som gjort för att hyra bil - eventuellt bara för några dagar av semestern - om du vill kunna göra utflykter i ditt eget tempo. Med en hyrbil behöver du inte tänka på busstidtabeller utan kan i lugn och ro utforska öns mer avsides belägna byar och naturområden. Inne i de centrala delarna av ön är till exempel Melissa-klyftan ett fantastiskt vackert område för en vandringstur och där du även under högsäsong som regel möter förvånansvärt få andra turister.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Ligia