Resor till Geni

Geni är både namnet på en by och en liten halvö på östkusten av Lefkas. Halvön där byn ligger bildar en skyddande bukt som med sina idylliska omgivningar är ett eftertraktat ställe att ankra upp såväl lustbåtar som fiskebåtar. Själva byn Geni ligger nere vid östra sidan av denna bukt. Det är en ganska liten by med bara omkring 100 fast boende invånare. I jämförelse med Nidri som ligger på motsatta sidan av bukten så är det fridfullare i det mindre Geni.

Läget ner mot den vackra bukten är i sig anledning nog för att resa till Geni. Det vackra läget kan du njuta av från någon av de trevliga restaurangerna som ligger ända nere vid vattnet. På några av dem kan du till och med avnjuta din måltid ute på en båtbrygga bland de guppande yachterna. Det är en del som reser till Geni för att tillbringa det mesta av tiden i sina båtar ute på vattnet. Har du ingen egen båt så kan du chartra en för en dag för att ta dig på en tur ut längs kusten. Den lilla mysiga byn är emellertid även en attraktiv destination för dig som drömmer om en semester i fridfulla natursköna omgivningar på land.

Stränder vid Geni

Det finns inte någon egentlig strand vid Geni. Du kan dock ändå njuta av ett avkopplande strandliv på en resa hit. Det är nämligen bara några få kilometer i sydlig riktning till den flotta stranden Desimi som är en av de bästa stränderna på östsidan av Lefkas. Eftersom stranden mest består av små ljusa rullstenar så är vattnet mycket klart och inbjuder till snorkling. Utöver det kristallklara vattnet så är omgivningarna i övrigt mycket betagande med de grönskande bergen som inramar badbukten. Inte långt härifrån ligger den väl så inbjudande Lakkastranden vilken du dock enbart kan nå med båt.

Utbudet av matställen och inköpsmöjligheter är i sakens natur inte särskilt stort i själva Geni. Har du behov av ett lite större urval så är det inte långt till grannstäderna. Framför allt i Nidri som är en av de mest livliga städerna på ön efter huvudstaden. Här finns till exempel flera barer och nattklubbar om du någon kväll vill att det händer lite mer på resan.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Geni