Resor till Vlatos

Den lilla staden Vlatos ligger vid änden av den frodiga Tyflosdalen omkring 50 kilometer väster om Chania. Det är ett bergigt område där Vlatos nästan ligger gömt bland vidsträckta olivlundar och annan tät medelhavsvegetation. Här befinner du dig på ett lagom avstånd från öns populära kust och de livliga badorterna för att kunna uppleva ett mer autentiskt Kreta. 

I detta lite förbisedda hörn av den grekiska Medelhavsön är det långt till närmsta diskotek eller skrålande bar. Här är det naturen, den rena luften och lokalbefolkningens gästvänlighet som man reser hit för att njuta av tillsammans med den avkopplande atmosfären samt den hemlagade maten på de lokala restaurangerna. Bland de omkringliggande grönskande bergen går det många vandringsstigar som du kan tillbringa dagar med att utforska.

Spektakulära vandringsturer och strand

Få kilometer från Vlatos ligger till exempel Topolia-klyftan. Här stannar många till på väg mot Elafonissi för att föreviga utsikten med ett snabbt snapshot men ta dig gärna själv tid att utforska det spektakulära landskapet till fots. Det kräver ordentliga skor och kläder men det är ansträngningen värt att få uppleva det vackra områdets branta klippväggar, grottor och gamla skogar.

Reser du till Vlatos finns det med andra ord goda möjligheter till aktiva upplevelser till fots i närområdet. Väljer du att bo här rekommenderar vi absolut att du hyr en bil så du kan ta dig lite längre omkring till inköpsmöjligheter och attraktioner. Ett av de mest självklara utflyktsmålen på en resa till Vlatos under sommarhalvåret är den underbara stranden Elafonissi på öns sydvästra spets omkring 26 kilometer från Vlatos. Det är ingen överdrift att beskriva denna som en av Europas vackraste stränder och en plats där hela familjen lätt kan tillbringa en hel dag.

Oavsett om du reser ensam, med barn eller som par är Vlatos perfekt för en semester på Kreta där du bor i fridfulla, orörda omgivningar med några av öns största attraktioner inom räckhåll. Den lilla staden är en riktig oas där du lätt glömmer allt om den hektiska vardagen där hemma och där i stället en inre känsla av lugn snabbt infinner sig.

Boka en resa till Vlatos i dag

Du bör inte vänta för länge om du vill säkra dig en resa till Vlatos. Det ligger i sakens natur att här inte finns lika stor kapacitet som i de större semesterorterna längs kusten. Använd dig därför omgående av sökmotorn här på sidan för att hitta och boka plats på ett av våra handplockade hotell i Vlatos. Samtidigt med hotellet kan du lätt hitta en flygbiljett till Kreta och du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester på ön rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Du får det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Vlatos