Resor till Tavronitis

Med sin natursköna miljö och avslappnade atmosfär är Tavronitis ett idealiskt resmål om du letar efter en strand och badsemester i stil. Staden ligger på Kretas nordvästkust och inom räckhåll för några av Kretas populäraste semesterdestinationer.

Bergen på Kissamos-halvön och det omgivande landskapet med olivträd och böljande kullar erbjuder en vacker miljö för din semester i Tavronitis. Smaka på de lokala gastronomiska specialiteterna på någon av stadens traditionella grekiska tavernor, njut av solen på stadens familjevänliga strand eller dyk ner i stadens spännande historia. Längs den vackra kustlinjen kan man både solbada, simma och snorkla i Medelhavets klara vatten.

När du reser till Tavronitis med Escapeaway bor du på noga utvalda hotell i unika omgivningar - handplockade av våra kräsna reseexperter och med omdömen av högsta betyg från tidigare gäster. Från Chania flygplats är det cirka en halvtimmes körning till ditt hotell i Tavronitis. Boka en hyrbil som en del av din semester med Escapeaway - då har du allt under kontroll.

Stränder

Tavronitis strand ligger i hjärtat av staden och erbjuder fina möjligheter till bad för både besökare och lokalbefolkningen. Det finns solstolar och parasoller som du kan hyra om du blir för varm i solen och om du vill ha något gott att dricka, är det inte långt till närmaste bar.

Stranden är också populär bland familjer med barn på grund av sin sköna sand och det lugna vattnet utmed kusten. Det är en idealisk plats för de små att simma och leka, och för de vuxna att läsa en bra bok under parasollen.

Upplevelser

Vattensport

Oavsett om det beror på för mycket sol eller för mycket raki (lokal sprit), är många av oss frestade att prova en av de många vattensporterna under en semester på Kreta. Den närliggande byn Kolymbari är den idealiska platsen om du vill ha roligt på havet. Det finns gott om aktiviteter här, inklusive jetski och paddla kanot.

Vandring

Du kan lugnt packa vandringskängorna för din semester i Tavronitis. Landskapet runt stan är perfekt för att vandra. Utforska kustens många idylliska vikar eller gå in i landet, där du kommer att se gamla olivträd och böljande kullar. Fortsätt vidare in i bergen på Kissamos-halvön. Kom bara ihåg att ta med tillräckligt med vatten på de varma sommardagarna!

Museer

Historie-intresserade kommer att känna sig som en fisk i havet under en semester på Kreta. Ön har ett ovanligt rikt förflutet, från dess forntida civilisationer till Andra Världskrigets tragedier. I den närliggande staden Chania finns ett antal intressanta museer, inklusive havsmuseet, det arkeologiska museet och det bysantinska museet. Chania är också hem för en välbevarad venetiansk fyr.

Så bokar du en resa till Tavronitis

Med Escapeaway kan du resa till Tavronitis från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen. Vi bokar dina flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, paketerar det med våra utvalda hotell på Kreta, och med möjligheten att lägga till en hyrbil - allt i en komplett paketresa som är säkrad av resegarantin.

>> Läs även om billiga paketresor till Kreta
>> Se alla resor till Grekland här

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Andra länkar

Hotell i Tavronitis

Vad tycker gästerna om i Tavronitis?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 11 recensioner