Semesterboenden på Kreta

Soliga Kreta är en av Greklands mest populära semesterresmål och utbudet av semesterboenden stort. Det finns därför goda chanser att hitta en semesterbostad belägen så att den passar just dina semesterönskningar. Boka din semesterbostad på Kreta med Escapeaway idag!

Antigen du reser till Kreta för en avkopplande semester vid stranden eller för att utforska öns många kultur- och natursevärdheter vet vi på Escapeaway att det avgörande är valet av semesterboendet. Vi har därför specialiserat oss på att hitta de hotell och semesterboenden på Kreta där stor vikt lagts vid att skapa en mysig atmosfär i vackra omgivningar och inte minst en gästfrihet som du inte hittar på ett standardhotell.

Väljer du en semesterbostad hos Escapeaway på Kreta sätter du ram runt en lyckad semester som du med glädje kommer tänka tillbaka på. Det är inte en tillfällighet att svenskar återvänder till Kreta år efter år.

Läs mer om vårt urval av resor till Kreta. Här hittar du en lista över vårt aktuella utbud av hotell som du enkelt och tryggt kan boka direkt på hemsidan. 

Varför välja ett semesterboende?

En avgörande faktor för en lyckad semester på Kreta är naturligtvis hur man bor. Här är det givet att hyra en av öns otaliga semesterboenden för att ha den som bas under semestern. Man tillbringar olika mycket tid i sin semesterbostad med det som är gemensamt för alla besökare på ön är att de flesta önskar en plats att sova på och ett badrum. Hur mycket mer utöver detta ett semesterboende ska innehålla är individuellt. Innan du ger dig ut på nätet i hopp om att hitta den perfekta semesterbostaden är det bra att vara överens om vilka krav och preferenser som ska uppfyllas. 

Det kan också vara ett hotell

På många sätt är en semesterbostad ett annat ord för en semesterlägenhet och begreppet semesterbostad betyder också semesterlägenheter. Skillnaden mellan de två begreppen är att en semesterbostad också kan vara ett hotell. De två beskrivningarna kan vara bra att kunna skilja mellan när du ska leta efter var och hur du vill bo under din semester på Kreta.

Väljer du en semesterbostad som är en del av ett hotell ska du vara uppmärksam på att det inte nödvändigtvis finns ett kök i anknytning till bostaden. Semesterlägenheterna kännetecknas av tillgången till kök men väljer du en semesterbostad är det inte säkert att det i bostaden finns ett kylskåp att förvara kalla drycker i. Om semesterbostaden är på ett hotell är det vanligt att det finns tillgång till ett café eller restaurang i närheten. Du behöver inte gå och lägga dig hungrig bara för att du inte har ett eget kök i bostaden. 

>> Läs mer om hotell på Kreta här
>> Läs även om all inclusive på Kreta

Både i öst och väst

Både när det gäller semesterboenden och semesterlägenheter finns dessa i stort sett i alla områden på Kreta. Ön är nämligen välbesökt både i öst - där Agia Nikolaos och Hieraklion (nästan mitt på ön) är de största städerna - och i väst där de största städerna är Chania och Rethymnon. Lyckligtvis är ön inte större än att du faktiskt kan utforska den västliga delen av ön även om du hyrt en semesterbostad på den östliga delen.

De finns många vitt skilda semesterboenden på Kreta. Det kan därför vara ett tidskrävande projekt att hitta det rätta boendet - men internet gör letandet mindre besvärlig. Dessutom ska du inte vara för sent ute - många semesterbostäder är uthyrda flera månader i förväg. 

>> Läs även om restresor till Kreta här

 

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Kreta

Populära hotell på Kreta

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Elounda
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • : ca. 3.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Georgioupolis
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Avstånd till centrum: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Kato Stalos
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)