Resor till Rethymnon

Rethymnon på Kreta är ett charmigt och äkta grekiskt resmål. Staden erbjuder gyllene sandstränder, små mysiga butiker och matställen, leende lokalbefolkning och en lugn atmosfär. 

Rethymnon erbjuder enastående attraktioner som sträcker sig från den charmiga gamla staden till den magiska kustlinjen. Staden är inte bara känd för sin arkitektur och historia utan också för sin imponerande strand som sträcker sig över 10 km. Den mjuka, vita sanden och det lugna vattnet gör stranden idealisk för alla - oavsett om det är barnfamiljer, par eller ensamresenärer. Livräddare går regelbundet på stranden och strandpromenaden bjuder på många matstånd, restauranger och barer. Dessutom finns ett brett utbud av vattensporter vilket gör Rethymnon till ett perfekt resmål för både avkoppling och aktiviteter vid havet.

Rethymnon är en skattkista av historiska och kulturella sevärdheter som bara väntar på att bli utforskade. Gamla stan är en fascinerande labyrint av byggnader som sträcker sig från den venetianska eran till det ottomanska riket. Promenera längs de färgglada kullerstensgatorna och upptäck små mysiga kaféer, hantverksbutiker och livliga marknadsstånd.

Den venetianska fästningen är ett ikoniskt landmärke som tornar upp sig över staden och ger besökarna en oöverträffad inblick i stadens historia. Utforska fästningen och njut av den strålande utsikten över Medelhavet samtidigt som du lär dig mer om stadens förflutna. 

Välkommen till Rethymnon med Escapeaway

Börja planera din semester till Kreta här hos oss på Escapeaway! Du kan skräddarsy din resa med flyg och välja bland våra noggrant utvalda hotell, och glöm inte att kolla in alla våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera dina möjligheter att utforska alla de fantastiska platserna på ön. Boka och njut av äventyret som väntar dig. De många historiska skatterna, det vackra landskapet och lokalbefolkningens gästfrihet kommer garanterat att ge dig mersmak - och minnen för livet!

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Rethymnon

>>> Läs mer om Kreta

>>> Läs mer om Chania

>>> Läs mer om huvudstaden Heraklion

>>> Läs mer om Grekland

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Rethymnon

Populära hotell i Rethymnon

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Rethymnon
9,4
Fantastiskt
345 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Rethymnon
9,6
Fantastiskt
143 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Rethymnon
8,7
Mycket bra
499 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Rethymnon?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 25 recensioner