Paketresa till Kreta

Greklands största ö, Kreta, har allt som ska till för en perfekt semester - ett härligt klimat med massor av sol, underbara stränder, antika ruiner och vacker natur. Bokar du en paketresa till Kreta hos Escapeaway kan du se fram emot en enastående semesterupplevelse. De praktfulla stränderna och det goda vädret är Kretas största attraktioner - här ute, mitt i Medelhavetm är det sol och sommar och du har dessutom möjlighet att ta dig upp i bergen eller ut på en seglats som du behöver svalka av dig.

Kreta domineras av berg och klippor, och endast på den södra delen av ön hittar du en liten flodslätt som omväxling till det backiga landskapet. Vill du ta dig runt på ön, bör du därför avsätta gott om tid, för alla vägar snirklar sig fram genom bergen, och det finns dessutom gott om platser där du kommer att vilja stanna för att njuta av utsikten. Med en paketresa till Kreta med Escapeaway kan du bo på noga utvalda hotell, som ligger utspridda över hela ön - från Chania i väst till Agios Nikolaos i öst - dock primärt vända mot den norra kusten, men enkla avstickare i centrala Kreta.

Även om Kreta är en av Greklands mest populära semesterdestinationer, är en paketresa inte entydig med en semester i massturismens tecken. Hotellen som ingår i våra paketresor till Kreta är precis som på resten av våra resmål lokalt förankrade och unika. Genom att välja en paketresa från Escapeaway slipper du inte bara mycket praktiskt besvär, men täcks dessutom av Resegarantin. En paketresa från Escapeaway kan t.ex. innehålla flyg och inkvartering, men du kan också själv välja att arrangera flygresa och i så fall endast välja en paketresa som består av ett av våra handplockade hotell och bilhyra.

Hur hittar jag en billig paketresa till Kreta?

Vår sökmotor tittar automatiskt efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag - också lågprisbolagen - och du får därmed det bästa av båda världar: de billigaste priserna på nätet och säkerheten från en erkänd resebyrå. Skriv in dina datum i sökfälten och välj om du vill resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Flygtiden till Kreta är 3,5-4,5 timmar med direktflyg till antingen Chania, Heraklion eller Sitia flygplats.

Vi rekommenderar att du bokar en hyrbil som kommer stå redo och vänta på dig på flygplatsen. Trafiken på Kreta är överskådlig, och som tidigare nämnt går den stilla framåt, vilket ger dig möjlighet att uppleva ön i mycket större grad än om du nyttjar lokal transport. Om du bokar hyrbilen som en del av din paketresa till KReta, kommer du därför också säkras mot problem med t.ex. en eventuell försening.

>> Hitta ytterligare information om våra resor till Kreta
>> Läs mer om vad en paketresa är här

Karta över Kreta

Populära hotell på Kreta

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Stalis
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Rethymnon
  • Närmaste flygplats: 74 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Hersonissos
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi