Lyxsemester på Kreta

Drömmer du om en riktig lyxsemester? Escapeaway har handplockat en rad enastående lyxhotell på Kreta, där omgivningarna är perfekta för en unik och avkopplande lyxsemester. En lyxsemester handlar inte enbart om lyxiga faciliteter, utan också om unika semesterupplevelser. Även om Kreta i många år har varit ett populärt resmål för solhungriga resenärer från hela Europa, så har Greklands största ö fortfarande många dolda pärlor och unika reseupplevelser.

Medan de populära semesterorterna och stränderna längs Kretas norra kust, särskilt under högsäsongen, är mycket präglade av turismen så finns det även här möjlighet att hitta oaser med äkta grekisk medelhavscharm - till exempel i Rethymnon. Du kan även bege dig långt bort från stränderna på en tur upp i bergen där det finns många mysiga byar och vacker natur. På samma sätt är stränderna på sydkusten generellt lugnare och mer ostörda eftersom det ofta är svårare att ta sig dit. De flesta lyxhotell på Kreta hjälper gärna till att arrangera och vägleda dig om utflykter runt ön.

Bo på lyxhotell på Kreta

Längs Kretas nordkust hittar du en rad spännande lyxhotell, som nyttjar den höga solsäkerheten och de läckra stränderna till att erbjuda upplevelser utöver det vanliga. När ramarna runt semestern är tip top, kan du njuta av din lyxresa ännu mer, och bara ta in de kretensiska härligheterna.

En lyxsemester på Kreta är också en möjlighet att utforska det grekiska köket, som på Kreta är känt för ett överflöd av färsk frukt, grönsaker och lokala produkter från öns gårdar, som tillagas med en av världens bästa olivoljor. Fråga eventuellt efter den bästa restaurangen hos den öppna och gästvänliga lokalbefolkningen - så undviker du turistfällorna. Kreta är känt för rätter som Souvlaki och Gyros, men du kan naturligtvis även prova dig fram och hitta din alldeles egna favorit. På Kreta väntar dig många goda smakupplevelser.

Är du trött på de vanliga charterresorna? Välj då en lyxresa till Kreta med Escapeaway, så väntar en resa med enastående reseupplevelser. Med Escapeaway kan du välja avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du flyger med reguljärflyg till nätets lägsta priser, och kan sätta ihop din lyxresa precis så som du vill, med valfri reslängd och avresedatum. Så gör vi på Escapeaway!

>> Läs också om lyxhotell på Rhodos
>> Läs också om lyxresor till Santorini

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Kreta

Populära hotell på Kreta

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Rethymnon
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Gouves
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Malia
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)